Mer bilder från Lesvos – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Mer bilder från Lesvos

 

 

Här kommer lite mer bilder från vår resa till Lesvos. Vi var där en väldigt kort tid, men tidiga mornar och sena kvällar gjorde att vi fick uppleva massor under de få dagar vi var där. Allt från middag med borgmästaren, besök på farmen, besök på fabriken som producerar och packar osten och receptfilmsinspelning (resultatet kommer ni att få se i höst), vi var runt i små byar och vart vi än kom var människorna otroligt gästvänliga och trevliga.

 

Men trotts det fullspäckade schemat fanns det lite tid till att ta sig ett dopp i havet eller poolen, sola en stund eller bara ta det lite lugnt.

 

Som alltid när man kommer till ett land med annat klimat mot det man är van vid blir man lite imponerad över hur allt växer. Och på denna ö tror jag att varenda kvadratmeter användes. Fanns det en liten plätt över så odlades det zuccini, tomater eller meloner. Överallt annars fanns det olivträd, närmare 11 miljoner. Förutom alla dessa olivträd fanns det en hel del valnötsträd, pinjeträd, vindruvsrankor, granatäppelträd och med all säkerhet en hel del andra träd jag inte såg.

Att restaurangägarna i de mindre byarna odlade de flesta av sina grönsaker själv var nästan en självklarhet. Jag kan tycka att det är lite fantastiskt att närproducerad mat som här verkligen är på tapeten är en sådan självklarhet på en ö som Lesvos. Där behöver man som restaurang inte profilera sig som någon som satsar på det lokala köket, det vore bara korkar att inte göra det. Det värmde även i hjärtat att se hur oerhört stolta de var över sin ö och allt som hade att göra med den. Allt från dess historia och kultur till maten.

Tusen tack alla ni på Fontana som anordnade denna härliga resa!

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Belinda - Thailack Art & Design

  Hej jag är en 20 årig tjej som älskar att rita & måla. Till våren 2013 planerar jag att öppna upp en egen webshop och sälja kläder med egen design-tryck. Och just nu ritar jag egen iphoneskal design som det endast finns en av varje av! Jag skulle uppskatta om du tog en titt på mina verk (hoppas du inte ser detta som spam). Klicka här för o se vad jag har gjort: http://thailackdesign.spotlife.se/category/teckningarmalningar-av-thailack/ Ha en fortsatt trevlig kväll! 🙂

 2. Marie

  Hej Linnea! Det är så roligt att titta in i ditt skafferi. Vilka härliga recept och fantastiska bilder. Gör mera böcker – du ska se att det går som smör i solsken. Kram

 3. Mindi

  Jag hamnade här då jag sökte efter recept på rabarber och jordgubbskaka. 🙂 Tack för receptet det ska jag testa och göra i morgon. 🙂

  Sen blev jag så himla glad för jag såg LESBOS ute i högerkanten….. och då läste jag även de inläggen. 🙂 Underbara Lesbos! Jag och min familj var där september/oktober förra året och det var en underbar ö. Här kan du se mitt inlägg samt bilder:
  http://mindisrosadagar.blogspot.se/2011/10/hemma-fran-lesbos.html

  Kram kram
  M I N D I