Chocolate chip cookies – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Chocolate chip cookies

 

Igår var jag och besökte min kära barndomsvän Evelina, hon går hemma med magen i vädret och väntar på att barn nummer två ska komma till världen. Eftersom jag försöker vara en god vän tog jag med mig nybakade kakor. Jag gissar att det var uppskattat för när jag åkte hem var alla kakor jag haft med mig slut.

Det här med att hinna baka när man har en ettåring som är högt och lågt hela tiden är inte det lättaste. Men jag passade på att göra i ordning kaksmeten en dag när han låg och sov middag, sedan var det bara att baka ut kakorna när han gått och lagt sig för natten.
Under många veckor nu har jag varit sugen på klassiska chocolate chip cookies och när jag insåg att jag hade alla ingredienser hemma, ja då var det bara att sätta igång!

Klassiska sega och smöriga chocolate chip cookies, ca 35 stycken:

220 g mjukt smör
2 dl ljust muscovadosocker
1 1/2 dl strösocker
2 stora ägg
äkta vaniljpulver
2 tsk bakpulver
5 1/2 dl vetemjöl
en nypa havssalt
150 g chokladknappar

Rör smör och socker mjukt, tillsätt äggen ett i taget. Blanda samman vanilj, vetemjöl och salt i en bunke. Rör ned det i smeten och ha sist i chokladen. Blanda väl. Låt kakdegen stå kallt minst 30 minuter.

Forma bollar lika stora som pingisbollar (självklart kan du göra kakorna mindre också, men varför skulle man vilja det?!) och lägg glest på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i 10-15 minuter i 180 °C. Kakorna ska ha fått fin färg men inte bli brända. Allra godast är dessa kakor till ett glas iskall mjölk!

Vilka kakor gillar du bäst?

bild: Linnéa Seidel

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Caroline

  Underbart med cookies, det måste jag göra! Har aldrig provat med muscovadosockeri heller!

  Jag undrar också var man kan köpa chokladknappar, har aldrig sett det här, men har kanske aldrig letat ordentligt iofs. Sen undrar jag hur mycket vanilj det ska vara i?

 2. Kaksmulan

  Åh, inser att det var väldigt länge sedan jag bakade chocolate chip cookies. Blev jättesugen så det är nog bara att spana in skafferiet och köra igång 😉

 3. Emma

  Känner igen det där, man passar på i högsta tempo ibland medans de sover. Det är ju inte alltid små barnfingrar passar i alla sorters degar, såser och smetar.

  Hoppas du får en fin söndag
  /Emma

 4. Preggot Tish

  Såg smarrigt ut! Min favvo är nog spröda och fin fina drömmar. Eller valfri med mycket choklad i. Då kan det nog kvitta vad det är för slags kaka. Bara det innehåller massor av choklad!! 😉