Köttfärssås – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Köttfärssås

Köttfärssås, den perfekta vardagsmaten. Bra är att att göra en rejäl omgång så det garanterat räcker till lunch dagen efter, för då är den som allra godast tycker jag. När den stått och smackat till sig ordentligt, då smakar den som bäst! Förra veckan kom min fina vän Emma över med en låda kött. Bland annat fanns det ett par stora paket älgfärs och en av dessa fick bli till en höstig köttfärssås igår. Hade det inte varit för att Axel också skulle äta av maten hade jag haft i en rejäl skvätt rödvin, det hade varit pricken över i!

Köttfärssås med smak av höst:

1 kg älgfärs (eller nöt/blandfärs)
2 pkt krossade tomater
4 dl köttbuljong
3 klyftor vitlök
1 näve torkade trattkantareller
1 nypa strösocker
salt
svart & vitpeppar
ev 2 dl rött vin
rejält med färsk gräslök & bladpersilja

Bryn köttfärsen i en stor klick smör, häll över krossade tomater och buljongen. Skala vitlöken och pressa i den tillsammans med kantarellerna som du först krossar i handen. Ha i socker, salt och peppar. Tillsätt eventuellt vin, låt köttfärssåsen sedan puttra medan pastan kokar. Finhacka gräslök och persilja, blanda i detta och låt koka ett par minuter till.  Servera med nykokt pasta och riv färsk parmesan eller annan smakrik ost över.

Köttfärssås tycker jag som sagt är perfekt mat att ha i matlåda, vilken är din favorit?

bild:Linnea Seidel

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sara på Vardag.nu

    Köttfärssås är utan tvekan den mest populära vardagsmaten i vårt avlånga land 🙂 Som Håkan skriver blir den ena aldrig den andra lik, det är ju så enkelt att variera. För lite sen gjorde jag en köttfärssås inspirerad av Bouef Bourgignon, med massa rödvin, champinjoner och annat gott… Mums!