Den skördetid nu kommer… – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Den skördetid nu kommer…

På våren brukar vi ju sjunga om den blomstertid nu kommer. Alla är spända av förväntan om hur den stundande sommaren skall bli. Allt kul vi ska göra, all sol som kommer skina och vattnet som kommer att vara så varmt. Med årets sommar som facit vet vi ju att det inte alltid blir som man tänkt sig..
Därför gillar jag hösten, där har vi inte alls samma förväntningar och blir heller inte lika besvikna. Sedan gillar jag höstens lite lugnare tempo. Efter en vår och sommar då man försöker utnyttja ljuset till max känns det nu skönt att utan dåligt samvete få sätta sig och kolla på film eller tv redan kl 20.00 en vardagskväll. Det har nog knappt inte hänt mig på hela sommaren.

Sedan är det ju den lilla detaljen som jag som matnörd gillar; alla underbara råvaror som nu finns. Både i butik och här hemma i min trädgård. Jag älskar att kunna äta smultron till mellanmål och att plocka stora knippen med färska örter till alla veckans middagar.
Under hela sensommaren har jag gallrat ut små späda morötter. Det är ju som att äta godis!

Fyll en plåt med späda små morötter, klicka över rejält med smör och massor av flingsalt. In i ugnen på 225 grader tills morötterna är helt mjuka. Godare för du leta efter!

Har du odlat något i år? I så fall, vad?

bild: Linnéa Seidel

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Karin

  Flyttade till hus i februari så vi har för första gången odlat morötter, rädisor, sallad och satt potatis! 😀 Nästa år när vi fixat i ordning landet lite bättre blir det ännu mer! 😀

 2. Mrs Sunshine

  Det är väl omväxlingen mellan årstider man gillar! Efter en lång och skön semester med oändliga sovmorgnar och massor av fika titt som tätt, var det såå skönt att komma in i vardagen med fasta tider och rutiner – och välkomna hösten:-)

  Ugnsbakade morötter är ju godare än godis!

 3. Erica AKA Tomtens Dotter

  Åh vad jag håller med dig. Men å andra sidan hade du kunnat skriva något lika härligt om vintern i slutet av november och om våren i början av mars och om sommaren i maj. Jag älskar verkligen alla årstiderna, och just när den nya årstiden är NY så är det verkligen speciellt. Den här gången också 🙂