Kalasfina chokladbollar – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Kalasfina chokladbollar

Vilken fantastiskt vacker höstdag vi har här idag. Solen skiner från en klarblå himmel och man måste nästan ha mössa på sig för att inte frysa om öronen. Den fina höstdagen firar vi med att baka chokladbollar, ett perfekt tidsfördriv för stora som små. Axel var mycket hjälpsam och tyckte att hans uppgift var att provsmaka alla chokladbollar efter att jag rullat dem i pärlsocker.

Först hade jag tänkt att rulla bollarna i fint strössel, men sedan ändrade jag mig. Det är ju ändå allra godast med helt vanligt pärlsocker eller kokos. Istället gjorde jag små flaggor av fin tejp och ett par tandpetare, riktigt kalasfint blev det! I somras gjorde jag liknande flaggor i vitt och grönt. Dom satte jag i en gigantisk skål med ljuvliga jordgubbar som jag serverade på mitt födelsedagskalas. Hur snyggt som helst!

I vanliga fall är det Sebastian som står för chokladbollsbakandet här hemma. Han är så mycket bättre på dessa små godsaker än  vad jag är. Kanske är det för att han alltid följer receptet, medan jag ska piffa till det med det ena eller andra? Kanske är chokladbollar sådant man inte ska ändra om med? Fast det är ju gott att ha i lite likör eller apelsinskal..

Klassiska chokladbollar:
100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
3 dl havregryn
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
2 msk kallt kaffe

Rör smör och socker poröst. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta ihop till en deg. Forma små bollar och rulla dem i pärlsocker eller kokos. Ställ dem kallt för att stelna.

Hur gott som helst!

Gör du helt vanliga chokladbollar eller brukar du smaksätta dom med annat?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Susanne Ohlsson

  Åh vilka fina “bollar”!! Jag gör exakt samma recept som dig. Men flaggor har jag aldrig haft. Det var ju läckert faktiskt. Så det var ett tips jag kommer o ta med. Jättefint! Ha det gott!

  Kram!

 2. Camilla

  Min treåring älskar att baka chokladbollar och klarar nästan av att göra det själv – vi brukar köra tre av alltdet brukar funka bäst för honom – tre dl havregrynsgröt, tre msk kakao, tre halv dl socker osv. Brukar ibland byta ut smöret mot lätta… Jag vet- skitprodukt… Men vad gör man om man är en gottegris och ändå vill hålla formen…

 3. Preggot Tish

  Åh gott!! Jag gör vanliga hederliga. Kan hända att jag lyxar med fint strössel. Och ibland (läs oftast) orkar jag inte rulla bollar utan äter direkt ur bunken. Smidigt när man är supersugen. Tjoho!

 4. Fia

  Det står ju att flaggorna är gjorda av tejp och tandpetare!?

  Jag brukar göra chokladbollar med arraksessens i och rulla i chokladströssel!

 5. LenaLovisa

  Jag gör mina chokladbollar precis som dina, vanliga med kokosflingor oftast på :). Vad fint med de små flaggorna på! Vad hittar man sådana flaggor? Ha en fin dag!