Sötpotatis i ugn – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Sötpotatis i ugn

 

Hörrni, jag vet inte riktigt vad som hände. Jag tröttnade på att laga mat och baka. Totalt. När december och alla måsten (som jag brukar älska) kom så ville jag inte alls.

Men nu vill jag igen! Energin börjar komma tillbaka och nu är det faktiskt riktigt kul att laga mat! Så jag ger det en chans, för ni läsare är ju så underbara. Jag vet inte hur många mail jag fått med frågor om vart jag tagit vägen och varför inte bloggen uppdateras. Och inte ett enda har jag svarat på! Skämsmössan på från min sida. Men ni kanske förlåter mig?

 

Först ut blir ett recept som kommer att gå varmt i sommar kan jag lova. Enklare tillbehör när du grillar får du nog leta efter! Och ibland kan det vara gott att byta ut den traditionella potatisen mot något annat.
Kanske kvalar den in redan till årets påskbuffé?!

Sötpotatis i ugn:

3 lika stora sötpotatisar
flingsalt
svartpeppar
färska örter
olivolja

Tvätta potatisarna och dela dom längs med. Lägg potatisarna i en ugnsfast form med snittytan upp. Strö över rikligt med salt och svartpeppar. Hacka de färska örterna och ha över potatisarna. Ringla sist en god olivolja över. Ställ in i 200 °C varm ugn i ca 50 minuter eller tills potatisarna är helt genommjuka.

Vi åt ca 1 1/2 potatishalva var.

 

bild: Linnéa Seidel

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sara

    Härligt att du är tillbaka!!
    Jag var nära några gånger att skriva och undra vad som hänt (men gjorde det alltså inte) – hursomhelst var det härligt att se ett nytt inlägg, du var saknad!

  2. Lise

    Vad roligt att du är tillbaka! Och receptet verkar toppen, funderar ibland på vad man kan göra med sötpotatis när jag ser det i affären, mer än mos typ. Nu vet jag. 😉