Ugnsrostade morötter med rödlök – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Ugnsrostade morötter med rödlök

morötter i ugn

 

Ugnsrostade morötter kan ju vara bland det godaste som finns. Det passar till allt från köttfärslimpan till en grillad köttbit. Och är man bara två som ska äta fungerar det utmärkt att göra dem i en mindre pajform, som på bilden ovan.

Morötterna går såklart att pimpa med det mesta. Färska örter, körsbärstomater eller varför inte smula i lite fetaost 5 minuter innan morötterna är klara.

Till mina morötter idag skivade jag en rödlök fint, till det en god olivolja flingsalt och massor av nymalen svartpeppar. Skär du morötterna i riktigt små stavar är de klara i ugnen på mindre än 25 minuter!

 

Morötter i ugn, 2 port:

4 små ekologiska morötter
1 rödlök
flingsalt
svartpeppar
olivolja

Tvätta morötterna noga och skär dem i små stavar. Skala rödlöken och skiva den fint. Lägg allt i en liten ugnsfast form. Strö över salt, svartpeppar och olivolja. Blanda om.

In i ugnen på 250°c i ca 25 minuter eller tills morötterna känns klara.

Brukar du ugnsrosta rotsaker, i så fall vilka?

Bild: Linnéa Seidel

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Magnus

    Ugnsrostar ibland, men för det mesta kör jag hellre rotsaker i foliepaket på grillen. Mängder med smör, salt och morötter, potatis och en och annan lök i ett foliepaket. 20-30 minuter på grillen, indirekt värme. Kan inte lägga till bild här, men har bild på http://www.alltomgrill.se. Pröva gärna samma recept du har ovan, men fördela i foliepaket och grilla. Blir perfekt.

  2. Tanja

    Det bæsta man kan rosta i en ugn måste vara vårens førsta rødbetor med honung, rosmarin och chevreost. Jættegott till helgrillad fisk!

  3. Linda

    Jag brukar göra tomater i ugnen! Klyfta i fyra delar, rulla runt i en påse med olivolja och peppar och sedan grilla 10 min på 250 grader. Supergott till tex västerbottensostpaj.

  4. Isa

    Här hos oss brukar ugnspotatisen få sällskap av både morötter, palsternacka, lök och örter. Men är det bråttom blir det tunt skivade morötter i stekpanna med olja salt och lite sesamfrön, jättegott.

  5. carola t - En Jag finns det bara en av!

    Min favorit är potatis, kålrot, palsternacka, morötter, rödbetor och färska champinjoner! Det som jag tycker är så himla bra med ugnsrostade grönsaker är att det är en väldigt barnvänlig rätt. Det verkar lite som att de flesta barn tycker om det, eller åtminstone delar av det.. =)

  6. Beata

    Verkar super! Min favorit att slänga på grillen är färska champinjoner penslade med grillolja. Enkelt men utsökt. Vad fint att se att du är tillbaka!