Kladdkakemuffins – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Kladdkakemuffins

 

Tyvärr så bakar jag inte så mycket just nu, men när det bakas här hemma blir det ofta kladdkaka i någon form. Fördelen med just kladdkaka är att man oftast har alla ingredienser hemma och det går att variera i det oändliga.

Denna gång testade jag att göra kladdkakemuffins, något jag tror dom flesta av oss misslyckats med någon gång? Jag vet inte hur många gånger jag testat olika recept och tänkt att nu då, nu blir det bra. Och ut ur ugnen kommer något som förvisso för det mesta har smakat bra, men de kan verkligen bli ohyggligt fula. Allt som oftast kan man rädda det hela genom att spritsa i en klick grädde eller ha i en skopa vaniljglass på kladdkakan.

Så den här gången testade jag att använda mitt allra bästa recept på vanlig kladdkaka. Och det fungerade hur bra som helst!! Kladdkakan sjönk bara ihop lite lagom i mitten och det var inga problem alls att äta dom med händerna.

Till chokladiga bakverk kan det vara gott att bryta av med lite salt, dock ska man inte överdosera vilket jag kanske råkade göra. Två nypor var i mesta laget, nöj dig med en!

Kladdkakemuffins ca 12 st:

2 ägg
3 dl socker
125 g smör
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
ca 4 msk kakao
1 nypa flingsalt

Rör samman ägg och socker. Smält smöret och ha i det. Blanda de torra ingredienserna och vänd i det i smeten. Blanda noga.

Placera ut muffinsformar i en muffinsplåt och fördela smeten mellan formarna.
Värm ugnen till 175 °C och grädda i cirka 10 minuter. Dom ska fortfarande vara ganska kladdiga i mitten, det stelnar lite när de svalnat.

 

En av dom stora fördelarna med just kladdkaka är att det passar perfekt att göra tillsammans med en snart tvåårig liten kille. Röra, röra, ha i socker, smaka på smöret och sen äta upp smeten som finns kvar i skålen. Hur underbart som helst om ni frågar Axel!

bilder: Linnéa Seidel

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Nathalie

  Alltså fy F A N vad dessa var GODA !!! Mina fick dock stå inne ca 20 minuter men absolut det bästa recept jag gjort, skulle mest underhålla min sjuka son? herregud det smälter i munnen och fina och lite smått frasiga på toppen, Googlade och kom in på din, ska verkligen göras om och såååå enkla!

  / en världelös bakare i vanliga fall

 2. Annie

  Testade att baka dessa, 10 min på 175 grader kan inte vara rätt, fin yta men under fanns bara smet så nu åker de in i ugnen en stund till

 3. Sofia

  Hej!
  Är du verkligen säker på temperaturen? Följde receptet med 10 min i 175 grader men då såg det fortfarande ut som smet i formarna. Vanliga muffinsrecept är 10 min i 225 grader… Goda blev de till slut i allafall.

 4. Stephanie {Mitt skafferi}

  Gud vad gott! Älskar sådana här typer av muffins. Och när de är så goda gör det ju faktiskt inte så mycket om de inte kommer ut ut ugnen som världens vackraste bakverk 🙂
  Vad snabbt tiden går förresten, din lilla kille har ju hunnit bli stor 🙂