Efter en mycket jobbig sommar välkomnar jag nu hösten och hoppas på att den blir den bästa någonsin. Livet kom liksom mellan och min kära blogg har fått ligga i ide ett par månader. Men nu börjar allt falla på plats igen och det finns utrymme i mitt liv för bloggen och alla underbara läsare som fortsätter kika in här fast inget uppdaterats på så länge.
Vi tar och kickstartar igång denna termin med ett riktigt höstigt recept, nämligen köttfärslimpa. Fylld med fetaost och syrliga äppelbitar, täckt med två(!!) lager bacon. En av fördelarna när man själv står för matlagningen. Man kan helt enkelt använda hur mycket bacon man vill, eller ja tills man skäms. Efter att ha använt 280 gram hade jag täckt in min limpa två gånger om och där satte jag liksom min personliga gräns för det dagliga baconintaget.
Idag log svampgudarna mot mig när jag tog en tur genom skogen och jag skrapade ihop tillräckligt med svamp för att kunna göra en riktig kantarellsås. Årets första och kanske enda. För här lyser då de små gulingarna med sin frånvaro. Det blev en riktigt skogshuggar middag så här mitt i veckan. Köttfärslimpa, svampsås, mormors lingonsylt, morötter i ugn och broccoli. Morötterna plockade vi upp ur landet och flera av dom var så där mysigt kära och hade slingrat sig runt varandra i en riktig omfamning. Sånt gör mig lite glad att se, morotskärlek!
Köttfärslimpa:
600 g blandfärs
1 stor gul lök
2 ägg
2 små syrliga svenska äpplen
vitpeppar
salt
timjan
1 fp fetaost
280 g (2 pkt) bacon
Mosa köttfärsen med en gaffel. Finhacka löken, kärna ur äpplena och skär dem i bitar, blanda i tillsammans med äggen i färsen. Krydda rikligt med vitpeppar, salt och torkad timjan.
Bred ut färsen i en ugnsform, skär ner fetaosten i småbitar och lägg dem som en sträng i mitten. Täck över med köttfärs och forma till en lång, platt limpa. Se till att ingen liten fetaostbit sticker fram.
Klä in hela limpan med bacon, gärna två lager.
In i ugnen i 200°C i cirka 30 minuter mitt i ugnen, höj sedan gallret och öka värmen till 250°C och låt baconet bli krispigt och få färg, 5-10 minuter.
Det blev en väldigt saftig och god köttfärslimpa, inte alls så där torrt som det tyvärr kan bli ibland.
Nu hoppas jag att ni alla haft en riktigt härlig sommar och hänger med mig här på Linnéas skafferi under hösten!
Bild: Sebastian Niemi-Carlsson
Ni vet väl att ni även kan följa mig på Instagram? Där ploppar det upp en hel massa bilder på vad jag har för mig om dagarna och vad som händer i mitt kök och liv.
Mums så gott! Äkta husmanskost.
Åh vad gott det ser ut! Min pappa var grym på köttfärslimpa, det var liksom hans grej, har tänkt jag ska göra det nån gång. Kanske får bli den här varianten. 🙂
GRYMT! Fantastiskt kul att du är tillbaka. 🙂
Mmmmm, det ser gott ut! Måste testa detta recept här framöver! Kul att du är tillbaka på bloggen, det känns perfekt med lite härlig läsning och bra recept här på höstkanten!
Välkommen tillbaka till din blogg! 😀 Ser jäkligt gott ut. Som vanligt 🙂
Åh, låter riktigt gott men för min del får det nog bli utan äpplen pga allergi. 🙂 Kram
Ser väldigt gott ut! Vilken fin blogg du har. 🙂
Ha en fin kväll!
Härligt att du är tillbaka! Jag, och säkert många andra, har saknat dig:)
Detta vart dagens middag. Lite småjusteringar men i grunden ditt recept.
Gott vart det, riktigt gott! Denna kommer jag att göra om.
Välkommen tillbaka!
Ser så smarrigt ut. Gott med äpple och fetaost. Ingen emot bacon heller!
Välkommen tillbaka
ooh fin bild Linnea! va underbart med morotskärlek också!
Men åh vad gott det lät! Måste testas
Hej, den där köttfärslimpan skall jag göra . Och det tar ju inte så lång tid o lite originell., må jag säga. Jag är en gammal tant. Hörs på efternamnet. Skämt åsido. Jo o, har gjort efter det gamla receptet fast med lite olika grejor i. Men denna, nytt intressant. Ingmarie
Use a searchspy, like Dogpile’s searchpy, Google Trends or Yahoo.
Now you have greater participation which is something the best blog sites online are noted for and what attracts even more traffic.
http://www.juduojiang.com/forum.php?mod=viewthread&tid=1205080
http://g3d.cc/forum.php?mod=viewthread&tid=1301972
http://www.wanwang2.com/forum.php?mod=viewthread&tid=266699
I pay a visit daily a few web pages and
websites to read posts, however this weblog gives feature based content.
http://ww.fashion-music.com/bbs/forum.php?mod=viewthread&tid=2387268
Hello, Neat post. There’s a problem along with your website in internet explorer, might test this?
IE still is the marketplace leader and a huge component of folks will pass over
your excellent writing due to this problem.
h7c8Bq Normally I do not learn article on blogs, but I would like to say that this write-up very compelled me to check out and do so! Your writing taste has been surprised me. Thank you, very nice post.
… [Trackback]
[…] Read More here: http://www.linneasskafferi.se/2013/09/fetaostfylld-kottfarslimpa/ […]
ccn2785xdnwdc5bwedsj4wsndb
[…]one of our guests just lately encouraged the following website[…]
… [Trackback]
[…] There you will find 24659 more Infos: http://www.linneasskafferi.se/2013/09/fetaostfylld-kottfarslimpa/ […]
this is really a nice post.
I saw this really good post today.
this is really a nice post.
I saw this really good post today.
this is really a nice post.
I saw this really great post today.
… [Trackback]
[…] Find More Informations here: http://www.linneasskafferi.se/2013/09/fetaostfylld-kottfarslimpa/ […]
… [Trackback]
[…] Read More Infos here: http://www.linneasskafferi.se/2013/09/fetaostfylld-kottfarslimpa/ […]
… [Trackback]
[…] Informations on that Topic: http://www.linneasskafferi.se/2013/09/fetaostfylld-kottfarslimpa/ […]
3nvb54wnxd5cbvbecnv5ev75bc
[…]Every as soon as in a while we opt for blogs that we study. Listed beneath would be the latest sites that we pick […]
Title
[…]Wonderful story, reckoned we could combine a few unrelated data, nonetheless really really worth taking a appear, whoa did one particular discover about Mid East has got a lot more problerms as well […]
[…] ut är en helt gudomlig köttfärslimpa, fylld med fetaost och sedan täckt med bacon. Jag vet att just denna bild känns lite höstig, men jag […]