En liten omgång pannkakor – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

En liten omgång pannkakor

pannkakor

Så kom den, den allra första VAB-dagen. En dag som spenderats i soffan framför ett gäng filmer. Eftersom jag försöker vara en god mor ställde jag mig och stekte pannkakor åt min lilla sjukling. Något som alltid uppskattas. När jag sedan lockade med att det kunde bli glass till pannkakorna, ja då låg jag verkligen på plussidan!

Pannkakor är annars något jag inte är stormförtjust i. Om det inte är mormor som gjort dom. För vem gör pannkakor som lilla mormor?
-Jag har bara pannkakor att bjuda på, kan hon säga när man kommer dit.
Vad hon inte förstår är att pannkakor för mig är lyx. Något man tar sig tid att göra. Något man kanske inte orkar ställa sig att steka åt en hel hungrig familj efter klockan 17 en trött torsdag.
Inte heller får jag till dom så goda som hennes. Men det kan nog ha att göra med att det tusentals pannkakor han gräddat i sitt liv. Och att hon exakt vet hur smeten skall vara. Jag får helt enkelt öva, tur jag har ett helt liv framför mig..

Eftersom jag inte är så förtjust i mina egna pannkakor gjorde jag en miniomgång till Axel. 5 st pannkakor av mindre modell (ni vet typ sådana man får på kaféer). Perfekt åt en krasslig liten kille som snabbt ville ha lunch på bordet.
Grädde, lite glass och blandade bär blev perfekta tillbehör!

Pannkakor (5 stycken små)

2 dl mjölk
1 dl mjöl
1 ägg
salt
smör till stekning

Blanda mjölk och mjöl, vispa tills alla små klumpar är borta. Tillsätt ägg och en liten nypa salt.
Hetta upp en stekpanna av mindre modell, ha i en liten klick smör. Häll i lagom mängd smet (jag brukar alltid använda ett mått för att få i lika mycket smet till varje pannkaka). Grädda tunna pannkakor och servera med vad ni gillar bäst!

Har ni tips på andra bra rätter, som går snabbt att göra när man är hemma med sjuka barn?

bild: Linnéa Seidel

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Emilia

  Det är inte bara små pojkar som älskar pannkakor 😉 här hemma har jag en pojke av den lite större och äldre modellen, min 27 åriga sambo 😅 han är totalt tokig i pannkakor, och om jag blandar ner lite vaniljsocker i smeten också så är jag världens bästa “fruga”. Ska ställa mig och steka nu. Uppmuntra honom lite extra efter en dag på jobbet och för att han ska mjukna inför allt som har med jul att göra *fjäsk alltså*
  God jul och du har en mysig blogg 😊

 2. Åsa

  Som jag håller med dig. Kärlek är pannkakor, det är något med tiden det tar att stå och steka, att inte ge upp och göra dem tjocka som pocketböcker, bara för att det ska gå snabbt.

 3. Barbara Sorum

  Any way your recipe could be translates ?? I live in arizona USA. May whole family is Norwegian and my biggest dream is to visit Norway some day. Hope you get this and can send a reply. Tuk barbara

 4. Slickepotten

  Pannkakor är den absolut bästa VAB maten tycker jag. Gott och lätt att göra. Oftast har man inte planerat någon lunch när man ändå skulle på jobb och dagis/skola. Men ägg och mjölk finns ju alltid hemma 🙂

  Krya på er!

 5. Isa

  Pannkakor är helt klart bäst till små hungriga barn. Speciellt bra när de är sjuka och det inte är så mycket annat som smakar. När mina barn var mindre brukade jag ofta göra några pannkakor “för mycket” och frysa med bakplåtspapper eller folie emellan så man kan ta fram så många man vill ha. Tina och värm försiktigt i micron. Bra när det är bråttom eller om man inte vill fixa pannkakor lika ofta som barnen önskar! Nu är de större o äldsta barnet fixar gärna pannkakor till mellanmål efter skolan. Lite stök blir det men det är det värt att se lyckan när han klarar att fixa mat själv.