Enchiladas med pulled chicken – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Enchiladas med pulled chicken

enchiladas

Som jag älskar mat som räcker till flera mål. När jag gjorde pulled chicken här om veckan tror jag vi fick ihop tre middagar till allt slut. Av 1 kg kyckling! Perfekt dom där veckorna man jobbar mycket och kvällsmaten helst inte skall ta mer än 20 minuter att fixa till.

Enchiladas är perfekt att göra när man har rester efter pulled pork, pulled chicken eller tacos. Bara att fylla tortillabröden, rulla ihop, lägg i en form, strö över ost och om ett par minuter är middagen klar.

Nu hade jag som sagt rester efter pulled chicken i kylskåpet, den var lite för såsig och blöt. Så jag lät den koka ihop ett tag i stekpannan. När den ändå låg där och gottade till sig slängde jag i en påse tacokrydda för att få lite annan smak än när vi åt den sist.
Och jag vet, tacokrydda är en sådan där sak som innehåller allt för mycket socker, salt och annat vi inte ska stoppa i oss. Men ibland är det ok. Vi äter så sällan hel eller halvfabrikat här hemma. Så om det slinker ner en eller annan tacoskrydda mellan varven, tror jag vi överlever det.

Enchiladas fyllda med pulled chicken:

pulled chicken
1 påse tacokrydda
7-8 tortillabröd
2 dl smakrik ost (gärna en lagrad prästost eller liknande)

grönsaker, gräddfil och kanske en burk tacosås

Ha upp kycklingen i en stekpanna, låt den bli riktigt varm. Rör i påsen med tacokrydda, verkar det bli lite för torrt är det bara att späda med vatten.
Fyll tortillabröden med lagom mängd kyckling och rulla ihop dem och lägg i en ugnsfast form. Riv osten och strö den över rullarna. In i ugnen på 225 °C i cirka 15 minuter eller tills osten börjat få lite färg.

Själv ogillar jag starkt brända kanter och tar därför ut mina innan kanterna blir för hårda, men det är ju en smaksak!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. NameKate

    Smarrigt med kyckling som kan varieras i de oändliga.
    Vill gärna ha lite mer såsigt och kan antingen lägga i creme fraische med paprikasmak, eller cheddaroast-sås!!
    Önskar Dig en härlig solig dag, kram Kate