Hel kyckling i crock pot – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Hel kyckling i crock pot

hel kyckling i crock pot

När det finns hel, svensk kyckling till extrapris brukar jag passa på att fylla frysen med ett par. Perfekt att ha hemma och köra hel i ugn, på grillen eller min nya favorit: i crock pot!

Kycklingen tillagades i massor av timmar på en bädd av rotsaker som sen blev till världens godaste mos! Det blev sådär gott att det är omöjligt att sluta äta ni vet. Kycklingen blev mör och fin, inte så att den föll isär som när man gör pulled chicken, men inte heller för torr. Och är du en sådan att du gillar buljong, var så god! Hela crock potten blev full med helt otroligt god kycklingbuljong.

Självklart kan du göra hel kyckling i ugnen i stället. Jag skulle köra den i typ en lergryta eller gryta med lock.

Hel kyckling i crock pot:

1 hel kyckling på drygt 1 kg
2 sötpotatisar
4 morötter
3 selleristjälkar
10 cm purjolök
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2 tsk ekologisk lantbuljong Reene Voltaires är en storfavorit här hemma
1 1/2 dl vatten
salt
svartpeppar

Tvätta och tärna potatis och morötter. Skär selleri och purjolök i rejäla bitar. Skala och skär lök och vitlök i stora bitar.
Lägg allt i botten på crock potten eller i din gryta. Ta lite av rotfrukterna och fyll kycklingen med. Lägg kycklingen ovanpå alla rotfrukter. Slå över vattnet. Krydda med lantbuljong, salt och svartpeppar.

Jag körde kycklingen på låg värme i cirka 5 timmar (jag brukar kolla efter 4 timmar hur det verkar.).
I ugnen brukar jag räkna 1 timme/kilo.

Tag ur kycklingen och låt den vila på en skärbräda. Tag upp alla rotfrukter och mixa till ett mos med en stavmixer. Späd med lite av buljongen du har i grytan. Klicka i lite smör i moset och smaka eventuellt av med lite mer salt och peppar.

Middagen är serverad!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Katarina

    Jättegott! Men fem timmar var på tok för kort i min slow cooker som blev väldigt full av rotfrukten som skulle med. Jag la til 2-3 timmar. Men gott var det och härligt med allt i ett. Tack!

  2. Nathalie

    Provade att göra detta recept idag, blev inte alls som jag tänkt. Smakerna passade inte vår familj. Men smaken är ju som baken 🙂

  3. Cajsa

    Tack för receptet-det smakade. Resterna blev tillsammans med buljongen en väldigt god grönsaks och kycklingsoppa. Tillsatte bara lite röda linser och timjan.

  4. quest bars

    I think that is among the such a lot significant info for me.

    And i’m happy reading your article. However wanna remark
    on few basic issues, The site taste is perfect, the articles is in reality
    nice : D. Excellent task, cheers