Frozen mangoyogurt – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Frozen mangoyogurt

mangoglass-2

Idag har vi lekt att det är sommar, precis hela dagen fast det bara är april. Gräset har fått sig en premiärklippning, nya rabatter är grävda, köpte två buskar amerikanska blåbär idag, ska bli spännande att se vad det blir av dom! Jag har släpat sten och rensat ogräs. Grannar och vänner har dykt upp sådär lite spontant och sagt hej och druckit lite svartvinbärssaft (fast alla av det manliga, vuxna släktet fick visst varsin öl….)

Men vad är en strålande fin dag utan sin glass? Det är ju som Ben utan Jerry, ägg utan kaviar eller korv utan bröd.

mangoglass-4

Vi försöker att hålla den där sockernivån nere här hemma. Även om det äts både godis och söt glass mellan varven. Men när jag  kan, ja då blir jag lite kreativ och hittar på goda alternativ till det traditionella.
Som idag när vi blev glassugna. Det blev en frozen yogurt-variant med smak av mango och vanilj. Det behövs faktiskt bara tre ingredienser och gör du den som jag, på laktosfri yoghurt, ja då kan de alla flesta äta den då den är laktos, gluten, ägg och nötfri. Ett säkert kort i sommar med andra ord!

Men det alla bästa med glassen är att det ju bara är yoghurt och frukt i den, alltså ett perfekt svalkande mellanmål varma sommardagar. Hur bra som helst om man har barn som inte är så sugna på att äta under sommaren. Glass brukar dom ju inte säga nej till i alla fal!

mangoglass-3

Ser ni, världens skitigaste unge med tillhörande skitig hand. Att gräva, kolla på mask, skal(d)baggar, hoppa studsmatta och allmänt vara ute en hel dag ger visst en skitig unge. Men det bjuder jag på!

Nu kanske ni tycker, här säger hon att hon gör en bra glass utan så mycket socker och så strör hon strössel över alltihop. Strössel som inte är annat än socker. Men vad vore livet om man inte fick strö lite pastellfärgat strössel över glassen då och så? Ganska tråkigt tycker jag…!

 

Till ett par, tre kanske fyra portioner frozen yogurt behöver du:

500g laktosfri turkisk yoghurt
250 g fryst mango
1 krm vaniljpulver

Låt mangon tina något, så den inte är helt fryst. Mixa mango med yoghurt och vaniljpulver med en mixerstav eller i en blender tills du har en slät yoghurtkräm.
Ha upp yoghurten i en glassmaskin och kör enligt anvisningarna på din maskin i ca 30 minuter. Har du ingen glassmaskin går det bra att lägga glassen i en burk och ställa in i frysen, rör om då och då tills den fått en mer fryst konsistens.
Ät direkt, servera gärna färsk frukt till.

Jag provade att ställa in glassen i frysen efter den hade gått i glassmaskinen. Då måste den tas fram i väldigt god tid, det tog evigheter för glassen att tina och få rätt konsistens. Så mitt bästa tips är att smaska i sig den på stört efter den varit i glassmaskinen.

Självklart kan man göra detta med vilken frukt man gillar bäst!

 

bild:Sebastian Niemi Carlsson

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. סקס וסמים

    Wow! This could be one particular of the most beneficial blogs We have ever arrive across on this subject. Basically Wonderful. I am also a specialist in this topic so I can understand your hard work.

  2. cheats dragon story

    Very nice post. I just stumbled upon your blog and wished to say that I have truly enjoyed browsing your blog posts.

    In any case I’ll be subscribing to your feed and I hope you write again soon!

  3. Ann

    Jätte-gott, men gjorde den på jordgubbar o det blev ett fint avslut på en god middag! Alla kunde äta med gott samvete, ett bra allternativ med mindre socker + laktosfri! Tack!

  4. Emma

    Verkar ha varit en riktigt härlig och mysig dag! Och är barnen ute och leker hör det ju i princip till att dom blir lite skitiga 😉

    Glassen verkar riktigt god, så jag får ta och testa det själv någon dag!