En vecka på Sicilien – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

En vecka på Sicilien

sicilien-1

 Nu är vi hemma igen efter en helt fantastisk vecka på Sicilien. Jag, Sebastian, Axel, vår vän Björn, min syster och hennes kille hyrde ett hus på nordöstra Sicilien, i en liten stad vid namn Piedimonte Etneo. Inte långt ifrån Catania där flygplatsen låg, eller det turisttäta Taormina. Men i vår lilla stad var det garanterat turistfritt kan jag säga. Hur underbart som helst att komma bort från gator fullproppade med turister, skyhöga priser och diverse påstridiga försäljare. Däremot fanns det gott om äldre män som spenderade siestan utanför ett öppet fik, små frukt-och grönsaksbutiker, en underbar köttbutik, en butik med fisk-och skaldjur och ett cafe med helt fantastisk god glass. Och nästan ingen vi mötte kunde prata engelska.

Huset vi hyrde låg precis i utkanten av den lilla staden och hela bakgården kantades av en apelsin och citronodling. Från grannens lilla jordplätt hängde det grenar in från trädet ni ser ovan. En dag kom en äldre gumma och hennes dotter för att skörda grönsaker och frukt de odlade, så vi fick smaka. Vi har kommit fram till att det är mispel, en frukt som enligt damen var typiskt siciliansk, men efter lite googlande kan vi konstatera att den finns på betydligt fler platser runt om i världen.

sicilien-2

Med tanke på det underbara utbudet av råvaror, gjorde vi helt rätt i att hyra ett hus istället för att bo på hotell. Alla kvällar utom en spenderade vi i köket. Storfavoriten under veckan blev deras salsiccica. Jag tror vi åt den i olika former och varianter under tre kvällar på raken!!

Till korven, köttet, fisken eller kycklingen grillade vi mängder av grönsaker och gjorde vitlöks-och örtbröd.
En av fördelarna med att komma bort från de mer turisttäta ställena var ju att råvarupriserna var helt ok. 1 €/kilot för all frukt och grönsaker känns ju helt överkomligt!

sicilien-3

Skulle vi ha försökt ätit oss igenom allt god mat och alla fantastiska efterrätter hade vi behövt betydligt mycket längre tid på oss!

sicilien-4

Eftersom vi bodde en bit bort hade vi hyrt bil under hela veckan.En av dagarna delade vi upp oss grabbarna åkte upp och turistade i Taormina, medan jag, min syster och Axel tog en lugn och skön dag på stranden. Bilden är tagen uppe från Taormina och där nere på stranden någonstans ligger vi och hade det bra. Lyckan för en liten treåring var att en bit ut på havet låg en stor båt som precis såg ut som ett sjörövarskepp. Hur spännande som helst och nästa dag när vi kom till stranden hade sjörövarna kört i väg med det!
sicilien-5

Vattnet var riktigt turkos-blått och kanske lite i kallaste laget för att bada i. Men det var perfekt att svalka fötterna efter en stund i solen.
Många av stränderna hörde till hotell och man var därför tvungen att hyra solstol. Ska man spendera en dag på stranden och man inte är sugen på att lägga ut pengar på solstolar kan det vara värt att kolla upp var de fria stränderna finns.

sicilien-6

Annars kan man säga att staden vi bodde i precis stämde in på hur man tror att en liten stad på Sicilien ska vara och se ut. Gamla rynkiga gummor som sitter utanför sina hus, gator som slingrar sig upp för berget, kyrkklockor som ringer in siestan, vackra gamla hus, förfallna hus, bilar som kör och tutar hej vilt och i stort en ganska lugn och fridfull atmosfär. Ja förutom dom där bilarna då!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. no deposit bonus

  KWLoAo You made some really good points there. I checked on the internet for additional information about the issue and found most individuals will go along with your views on this website.

 2. minecraft games

  Fantastic blog you have here but I was wondering if you knew of any discussion boards that cover the same topics
  discussed in this article? I’d really like to be a part
  of group where I can get responses from other experienced individuals that share
  the same interest. If you have any suggestions, please let me know.
  Appreciate it!

 3. arizona diamondbacks

  If it makes you feel better about yourself,
  then I say do it,” she said of her rhinoplasty. There are quite a few qualified cosmetic surgeons overseas who are notable for producing quality, amazing, and flawless results. and few, if any, of his former patients would disagree.

 4. hcg weight loss benefits

  He will sometimes guide you with extracting a unwanted
  food item like fatty, oily in addition to carbohydrates. But before you buy HCG drops you should know how they
  work. Until now, the only 100% approved items for moisturizing on the HCG diet have been pure baby oil and mineral oil because
  unlike other oils, they have no nutritional value and are will not be absorbed by the skin.

 5. Casa Annika

  Så fint det ser ut! Mycket som du skriver stämmer in på Spanien också. De fantastiska råvarorna, de billiga (och supergoda) frukterna och grönsakerna, den hemgjorda korven som sälj på slakteriet intill, de äldre som drar ut sina stolar och sätter sig på gatan och pratar på kvällarna… Det är fint att få uppleva det.