Frozen yogurt – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Frozen yogurt

yoghurtglass-2

Glass kan ju vara en av de bästa  uppfinningarna som gjorts! Efter en lång och varm dag på stranden, när man äntligen slagit ner rumpan i en av fåtöljerna på altanen i eftermiddagssolen. Då är det bra fint med glass.
Allra bäst är det ju när man kan äta glass med nästan gott samvete, när man faktiskt, på ett vis kan se det som ett slags mellanmål. Och inte få dåligt samvete efter man vräkt i sig en hel skål.

Precis så var det faktiskt med den här glassen. Helt utan glassmaskin görs den, utan flera timmar i frysen och faktiskt utan tillsatt socker också. Allt som behövs är turkisk yoghurt, lite grädde, frysta bär, lite vaniljpulver och en matberedare. 1, 2, 3 så är glassen klar att avnjutas!

yoghurtglass-1

Jag tog av det som fanns hemma i kyl och frys, och höftade lite här och där. Självklart kan man ta av de frukter och bär man gillar bäst eller råkar ha hemma för tillfället, men så här gjorde jag..

Frozen yogurt med bär:

ca 150 g fryst mango i tärningar
3 dl turkisk yoghurt
1 knivsudd äkta vaniljpulver
1 dl vispad grädde
200 g frysta hallon

Mixa mangon helt slät i matberedaren, ha i yoghurt, vaniljpulver och den redan vispade grädden. Mixa till en slät kräm. Ha i de frysta hallonen och pulsera snabbt 3-4 gånger. Hallonen skall bara krossas lätt, inte mixas helt. Blanda om glassmeten med hjälp av en sked. Räcker till 2-4 portioner beroende på hur sugen du är..
Vi råkade visst dela på en hel omgång, men så är jag faktiskt höggravid, då får man spåra ur lite ibland!

Vilken är din favoritglass?

bild:Linnéa Seidel

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.