Chokladpraliner med frukt och nötter till påsk! – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Chokladpraliner med frukt och nötter till påsk!

chokladgodis

Jag mins när jag var barn och jag var hem till min mormor och morfar. Där fanns alltid godis, fast det var mitt i veckan. Morfar brukade alltid gömma undan godisskålen när vi kom och hälsade på, om det var för att retas med oss, eller om han på allvar ville ha sin godisskål ifred vet jag inte. Men för mig och min syster blev det som en sport att alltid leta på hans gömställen. Och i ärlighetens namn var han rätt chanslös.

Men ett godis han fick ha för sig själv var den där chokladkakan med frukt och mandel. Vem kom på den urdåliga ideén att ha russin i choklad liksom!? Helt oätligt, tyckte jag då. Men idag är jag nog av en liten annan åsikt. Kanske är frukt och mandel inte 5-i-top-favoriten av chokladsorter. Men tar jag en bit av den chokladen är det som att slungas tillbaka till barndomen och hem till mormor och morfar igen.

När jag gjorde de chokladdoppade fikonen som ni hittar recept på här, fick jag lite smält choklad över. Då passade jag på att blanda i lite godsaker i chokladen och göra fina små praliner av den. Man kan självklart ha i vad man gillar bäst, jag tog lite av det som fanns hemma.

Snart står ju påsken inför dörren och varför inte göra ett gäng hemgjorda chokladpraliner att ge bort i ett litet påskägg? Jag skulle bli väldigt glad av en sådan present i alla fall!

Små chokladpraliner med torkad frukt och nötter:

100 g choklad av valfri kakaohalt (jag använde 70%)
russin
rostade kokoschips
hasselnötter

Smält chokladen i vattenbad.
Hacka russin, kokoships och hasselnötter i mindre bitar. Blanda i detta i chokladen. Fyll små pralinformar med chokladen. Slå formen i köksbänken ett par gånger så all luft försvinner ur chokladen. Låt stelna helt, lätt i små cellofanpåsar, i påskägg eller ät upp dom själv. De är riktigt goda till en kopp kaffe!

Vilken choklad är din favorit?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.