Våfflor och pannkakor, det är sådant som jag har en liten hatkärlek till. För visst, det ÄR gott, om man får ha ett lass grädde och en rejäl klick sylt på. Men det kan man ju inte äta till mat. I alla fall inte om man vill känna sig mätt längre än 60 minuter. Jag tycker det känns lite mer som efterrätt än huvudrätt faktiskt.
Fast nu är det så, att jag har en liten kille här hemma som älskar våfflor och pannkakor. När vi är hos min mormor och hon har stekt pannkakor kan han äta 5 stycken! Hur det får plats i den där lilla taniga snart 4-årskroppen är för mig en gåta. Men utan att knorra äter han och vill ha mer.
Så sist jag gjorde våfflor här hemma blev det bovetevåfflor. Jag tycker de har en betydligt mer matigare känsla och det känns som om man blir mätt fortare än de traditionella med vetemjöl. Fördelen när man använder bovetemjöl är ju att det är glutenfritt, jag använde även havremjölk istället för vanlig mjölk. Så dessa våfflor blev både mjölk-och glutenfria!
Sylt är något vi sällan äter här hemma, därför brukar jag göra chiasylt/fruktpuré istället. Enkelt, gott och sockerfritt!
Bovetevåfflor:
2 dl havremjölk
4 dl bovetemjöl
2 tsk bakpulver
2 ägg
2 dl iskallt vatten
smör till stekning
Blanda havremjölken med allt bovetemjöl och bakpulver, tillsätt äggen, ett i taget. Ha sist i det iskalla vattnet. Rör till en jämn smet. Smöra våffeljärnet mellan varje omgång. Lägg våfflorna på ett galler istället för att stapla dem på en tallrik. På detta viset håller de sig frasiga och goda! Jag serverade chiasylt, grädde och kokosflingor till mina våfflor.
En burk chiasylt/fruktpuré:
200 g hallon
2 bananer
1 tsk vaniljpulver
3 msk chiafrön
Mixa hallon, banan, vaniljpulver och chiafrön med en stavmixer direkt i en glasburk, låt stå i kylen över natten. Ha på våfflorna, till filen eller på gröten!
Bild:Linnéa Seidel
goda men otroligt torra! ska man inte tillsätta smör eller olja?
Jag brukar bara tillsätta smör i våffeljärnet när jag gräddar, inte i själva smeten 🙂
Tack så mycket. Underbara…! Å mättande.. Funkar kanon o göra dubbel sats o sen frysa. Pojkarna stoppar våfflorna i brödrosten, blir som färska
Excellent blog you have got here.. It’s difficult to find high-quality writing like yours nowadays. I truly appreciate individuals like you! Take care!!
Jättegoda! Krispiga, släppte lätt från järnet och mättsamma. Kommer spara receptet och göra igen!
Thanks for the blog post.Really looking forward to read more. Fantastic.
Fantastic article.Really looking forward to read more. Really Cool.
You ave made some really good points there. I looked on the internet for more information about the issue and found most individuals will go along with your views on this site.
Some really choice blog posts on this internet site , bookmarked.
Muchos Gracias for your article post. Much obliged.
Hey, thanks for the blog article.Really thank you! Awesome.
Thanks again for the article post.Really thank you! Awesome.
You could certainly see your skills in the work you write. The arena hopes for more passionate writers like you who are not afraid to mention how they believe. At all times follow your heart.
Not loads of information and facts in this particular tale, what happened into the boat?
wmrQpM Well My spouse and i definitely enjoyed studying the idea. This idea procured simply by you is very constructive forever planning.
I love what you guys tend to be up too. This kind of clever work
and coverage! Keep up the very good works guys I’ve added
you guys to blogroll.
Dom blev riktigt bra! Goda, matiga våfflor, mums. 🙂
Fem pannkakor är väll ingenting för än fyra åring
Hej! Låter väldigt gott ska definitivt testa dessa eftersom jag nyligen upptäckt att jag är glutenallergiker. Det jag undrar är hur många våfflor det blir med detta recept? Tack för svar på förhand.
Mmm, vad gott! Har chiasylten i kylen i detta nu, så imorgon blir det våfflor. 🙂 Hur många våfflor blir det på ett ungefär av receptet?
Wow så gott! Måste testas!