Bovetevåfflor – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Bovetevåfflor

bovetevåfflor

Våfflor och pannkakor, det är sådant som jag har en liten hatkärlek till. För visst, det ÄR gott, om man får ha ett lass grädde och en rejäl klick sylt på. Men det kan man ju inte äta till mat. I alla fall inte om man vill känna sig mätt längre än 60 minuter. Jag tycker det känns lite mer som efterrätt än huvudrätt faktiskt.
Fast nu är det så, att jag har en liten kille här hemma som älskar våfflor och pannkakor. När vi är hos min mormor och hon har stekt pannkakor kan han äta 5 stycken! Hur det får plats i den där lilla taniga snart 4-årskroppen är för mig en gåta. Men utan att knorra äter han och vill ha mer.

Så sist jag gjorde våfflor här hemma blev det bovetevåfflor. Jag tycker de har en betydligt mer matigare känsla och det känns som om man blir mätt fortare än de traditionella med vetemjöl. Fördelen när man använder bovetemjöl är ju att det är glutenfritt, jag använde även havremjölk istället för vanlig mjölk. Så dessa våfflor blev både mjölk-och glutenfria!

Sylt är något vi sällan äter här hemma, därför brukar jag göra chiasylt/fruktpuré istället. Enkelt, gott och sockerfritt!

Bovetevåfflor:

2 dl havremjölk
4 dl bovetemjöl
2 tsk bakpulver
2 ägg
2 dl iskallt vatten

smör till stekning

Blanda havremjölken med allt bovetemjöl och bakpulver, tillsätt äggen, ett i taget. Ha sist i det iskalla vattnet. Rör till en jämn smet. Smöra våffeljärnet mellan varje omgång. Lägg våfflorna på ett galler istället för att stapla dem på en tallrik. På detta viset håller de sig frasiga och goda! Jag serverade chiasylt, grädde och kokosflingor till mina våfflor.

En burk chiasylt/fruktpuré:

200 g hallon
2 bananer
1 tsk vaniljpulver
3 msk chiafrön

Mixa hallon, banan, vaniljpulver och chiafrön med en stavmixer direkt i en glasburk, låt stå i kylen över natten. Ha på våfflorna, till filen eller på gröten!

 

Bild:Linnéa Seidel

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Elisabeth

    Tack så mycket. Underbara…! Å mättande.. Funkar kanon o göra dubbel sats o sen frysa. Pojkarna stoppar våfflorna i brödrosten, blir som färska

  2. Sarah

    Hej! Låter väldigt gott ska definitivt testa dessa eftersom jag nyligen upptäckt att jag är glutenallergiker. Det jag undrar är hur många våfflor det blir med detta recept? Tack för svar på förhand.

  3. Mille

    Mmm, vad gott! Har chiasylten i kylen i detta nu, så imorgon blir det våfflor. 🙂 Hur många våfflor blir det på ett ungefär av receptet?