Minstingen i familjen, lilla Isac, fyllde ett för ett par veckor sedan. Och självklart måste det ju firas! Själv är jag egentligen ingen tårtfantast, utan tycker att om man nu ska äta sötsaker så finns det massor av andra alternativ som slår tårta med hästlängder.
Som tillexempel fryst cheesecake, det är kanske en av mina favoriter. Går att variera i det oändliga och man kan göra den i förväg och bara plocka fram den ur frysen.
Till Isacs kalas gjorde jag två olika, en med blåbär och en med jordgubbar.
Botten till en traditionell fryst cheesecake brukar ju vara gjord på krossade kex som man hällt smält smör över och sedan trycker ut i en springform. Men för att göra det lite mer tårtaktigt gjorde jag en kladdkakebotten som jag lät svalna helt och sedan fyllde jag på med cheesecake-smeten i samma springform. Hur enkelt och smidigt som helst!
Jag vet inte om det var på grund av bären som jag hade i, men det tog en hiskelig tid för cheesecaken att tina och bli sådär krämig i konsistensen. Så jag rekommenderar att ta fram den och låta den stå i rumstemperatur minst 3 timmar. Kanske mer.
Kladdkakebotten:
2 ägg
3 dl strösocker
125 g smör
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
Rör samman ägg och socker. Smält smöret och ha i det. Rör undertiden ihop de torra ingredienserna och häll sedan i dem i sockerröran. Klä en springform med bakplåtspapper (ta loss kanten, lägg dit ett bakplåtspapper och sätt dit kanten igen så pappret sticker ut runt om, då kan du lätt lossa kladdkakan sedan), ha i smeten och grädda på 150 grader i ca 25 minuter.
Låt kladdkakan svalna helt
Cheesecake med bär:
3 ägg
1 dl strösocker
1 knivsudd vaniljpulver
300 g Philadelphiaost
3 dl grädde
1 dl svenska blåbär
Separera äggvitan från gulan. Vispa äggvitan till ett hårt skum. Vispa sedan äggulan med strösockret och vaniljpulvret vitt och fluffigt. Tillsätt philadelphiaosten och rör till en jämn smet. Vispa grädden och blanda den med philadelphiasmeten. Mosa blåbären lätt och ha i ungefär hälften av dem i smeten. Vänd sist de vispade äggvitorna. Ha upp i samma form du har kladdkakan i. Ta resterande blåbär och rör försiktigt i dem i smeten så du får ett fint mönster. Frys in, gärna över natten och ta som sagt fram den i god tid innan den skall avnjutas. Dekorera med färska frukter och bär.
bild:Linnéa Seidel
Kärlek till den cheesecaken och älskar verkligen swirlen! Det är inte det perfekta som gör det vackra i bakverk <3
Mmm, dette så fantastisk godt ut! Denne kaken må jeg prøve 🙂
Guu va gott! Älskar verkligen blåbär… och kombinationen kladdkaka och cheescake, åh…
Men gud så gott!!! =)
… [Trackback]
[…] There you will find 57565 more Infos: http://www.linneasskafferi.se/2015/09/fryst-cheesecake-med-blabar/ […]
… [Trackback]
[…] There you will find 50143 more Infos: http://www.linneasskafferi.se/2015/09/fryst-cheesecake-med-blabar/ […]
ccn2785xdnwdc5bwedsj4wsndb
[…]Sites of interest we’ve a link to[…]
… [Trackback]
[…] There you will find 80724 more Infos: http://www.linneasskafferi.se/2015/09/fryst-cheesecake-med-blabar/ […]
… [Trackback]
[…] Read More: http://www.linneasskafferi.se/2015/09/fryst-cheesecake-med-blabar/ […]
xcn5bsn5bvtb7sdn5cnvbttecc
[…]The data mentioned inside the write-up are some of the most beneficial readily available […]
… [Trackback]
[…] Read More here: http://www.linneasskafferi.se/2015/09/fryst-cheesecake-med-blabar/ […]
… [Trackback]
[…] There you will find 26700 more Infos: http://www.linneasskafferi.se/2015/09/fryst-cheesecake-med-blabar/ […]
… [Trackback]
[…] Read More here: http://www.linneasskafferi.se/2015/09/fryst-cheesecake-med-blabar/ […]
… [Trackback]
[…] Read More Infos here: http://www.linneasskafferi.se/2015/09/fryst-cheesecake-med-blabar/ […]
Hur får man sina tårtor så släta och fina på kanterna?
Vilken storlek på form har du till denna kakan?
Med vänlig hälsning, Erika
En helt vanlig 26-cm springform 🙂
Hur många räcker cheesecaken till?