Kesokaka med saffran

kesokakasaffran
 

I helgen var vi på julbord på Friiberghs Herrgård och till frukostbuffén serverades saffranspannkaka. Alltså, hur gott är inte det!? Med en liten klick lättvispad grädde. Det vattnas i munnen bara av att tänka på det!
Om det är någon läsare som sitter inne på ett riktigt bra recept på saffranspannkaka så får ni gärna höra av er antingen här i kommentarsfältet eller skicka ett mail till info@www.linneasskafferi.se.

Idag tänkte jag bjuda på ett recept som jag blev inspirerad till i helgen. Det är ingen äkta saffranspannkaka, skulle jag påstå det skulle väl varje gotländsk matmor vrida sig i sina gravar. Men en kesokaka med saffran, eller saffranskesokaka kanske. Ett perfekt lite marigare mellanmål eller kanske ett perfekt avslut på julbrunchen? Vi åt det till mellis här hemma idag och det var riktigt uppskattat av båda pojkarna!

kesokakasaffran-2
Jag serverade lättvispad grädde och lite tinade bär smaksatta med äkta vaniljpulver till. Sältan från keson, tillsammans med lenheten från grädden och sötman från bär/sylt blir en helt fantastisk kombination!
3 ägg
2 dl keso
2 dl creme fraiche
1 dl grädde
1 kuvert saffran
1 krm vaniljpulver
1/2 dl mandelmjöl
1 dl hackad mandel
smör till formen
Mixa ägg, keso, crème fraîche, grädde, saffran och vanilj slätt med en stavmixer. Blanda i mandelmjölet.
Smöra en form och ha i smeten. Strö över de hackade mandlarna på toppen. Grädda i 180 grader i cirka 30 minuter. Kakan skall ha börjat släppa från kanterna och stannat i mitten.
Servera grädde, sylt/bär till.
bild:Linnéa Seidel

1
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Pepparkakschokladbollar

Nästa inlägg

Chokladbollar med pepparkakssmak

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x