Annandagsomelett

omelett
 
 

Har ni ätit er mätta på julmat nu? Det har vi här hemma! 4 dagar på raken med lika mat, fast i olika hus bara. I kväll åt vi upp i stort sett alla julmatsrester, förutom skinkan, den finns det lite kvar på. Så himla skönt att kunna stänga igen kylskåpet utan att använda våld!

Men till lunch i dag kände jag att det var läge för något som inte var så juligt. Det fanns lite potatis kvar sedan julafton och eftersom ingen av oss här hemma riktigt gillar kokt potatis passade jag på att använde den till omeletten jag gjorde till lunch. Perfekt att använda lite av julrester som man kan laga ny mat av!
Med ett par hårda smörgåsar med gräddost eller julskinka på så blev det fint avbrott från julmaten så här på annandagen.

Nu är min syster och svåger här, vi spelar spel med barnen, äter julgodis och bara umgås. Och sakta så sänker sig liksom den där julefriden. Som jag längtat efter detta!

Enkel omelett:

4 kalla, kokta potatisar
1 gul lök
salt & peppar
6 ägg
1 dl mjölk

Skär potatisen i små bitar, finhacka löken. Stek lök och potatis tills de börjar få färg i stekpannan. Krydda med salt och peppar.
Vispa samman ägg och mjölk med en gaffel och slå över den stekta potatisen. Vrid ner värmen och stek omeletten tills den stelnat helt. Vänd upp på ett fat eller skärbräda. Servera med sallad och hårt bröd.
Vill man kan det vara gott med några skivor skinka eller lite sill till. Om man nu inte tröttnat på det vid det här laget….

bild:Linnéa Seidel

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Julkort 2015 ny

Nästa inlägg

God Jul

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x