Nyårsdesserter – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Nyårsdesserter

 

 

 

applesmördeg

 

Knapt har man tagit den sista tuggan av julskinksmörgåsen innan det är dags att börja planera inför nyår. Vart ska vi vara? Vad ska vi ha för tilltugg, förrätt, varmrätt och dessert? Vad ska vi ha i glasen?

Jag tänkte hjälpa er lite på vägen med det där med desserten. Jag har nämligen rotat runt lite i bloggen och hittat massor av godsaker som är värdiga att avsluta 2015 med! En del är superduperenkla och någon kräver lite större insats. Men alla är supergoda!

Först ur är ett sådant här enkelt recept. Frasiga äppelrutor, kolasås och hemgjord vaniljglass.

 

 

 

cheesecake-nyår-

 

Recept nummer två har faktiskt serverats ett nyår. När 2010 skulle bli 2011. I magen låg en liten, liten Axel men på fatet serveras cheesecake med vit choklad. En klassiker som aldrig blir omodern!

 

 

 

citrusdessert

Hemgjord lemon curd och blåbär, vilken oslagbar kombination det är! Här i portionsglas blir det en riktigt tjusig efterrätt till nyår!

 

kladdkaka101

Kladdkaka kan kännas lite för simpelt en nyårsafton. Men med färska bär och lättvispad grädde eller hemgjord glass passar den utmärkt att avrunda nyårsmiddagen med!

 

cheesecake

Den här snabba cheesecaken slänger du ihop medan gästerna sitter vid bordet och i smyg knäpper upp byxorna efter varmrätten. Ha upp den i fina glas och du har en fräsch och tjusig dessert på nolltid!

 

nyårsglasstårta-2

 

Även den här desserten har vi avslutat nyårsafton med. Och den blev en riktig hit! Hasselnötsglass, helt utan maskin med tjusiga chokladplattor runt om, färska bär och nötkrisp på. En riktig glasstårta de luxe!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.