Idag bjuder jag på en supergod blåbärspaj. Grundreceptet är den här klassiska ananaspajen som är en riktigt storfavorit. Vet man inte vad man skall bjuda på är ananaspaj alltid ett säkert kort.
Men idag ville jag ha något annat i än ananas. Så blandade i hallon och blåbär istället, vilket blev supersmarrigt!
Till den här pajen är det gott att servera en klick riktigt god vaniljglass, eller varför inte lite vaniljsås.
Pajdeg:
150 g smör
1 dl socker
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
Fyllning:
2 dl creme fraiche
1 tsk vaniljpulver
1 dl strösocler
2 ägg
200 g blåbär och hallon
ca 50 g smält vit choklad
Smält smöret i en kastrull och ställ det åt sidan. Rör i socker, mjöl och bakpulver när smöret svalnat något. Tryck ut degen i en pajform.
Blanda creme fraiche, socker, vanilj och ägg i en bunke. Rör sist i tinade blåbär och hallon. Fyll pajskalet, ringla lite vit choklad över fyllningen och grädda i 175 grader i 30 minuter eller tills pajen har stannat och inte är rinnig i mitten.
bild:Linnéas Skafferi
Din blogg är verkligen inspirerande i toppklass. Tack för att du bjuder på den här höjdaren! Dock har jag en fråga – går det att frysa in den här pajen?
Hej finaste!
Jag har skrivit om lite amningsproblem på bloggen idag – hoppas du och dina läsare vill kolla in. Berättelsen är minst sagt naken, men jag tror det kan vara skönt för alla gravida/nyblivna mammor att förstå att man sällan är ensam 🙂
Tusen kramar <3
[…] har själv provat att göra om det lite, som i den här pajen, med blåbär och vit choklad. Jag har även bytt ut ananasen mot hallon någon gång. Och det gick superbra det […]