Linssoppa – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Linssoppa

linssoppa-3

Nu börjar årets fattigaste månad gå mot sitt slut. Vissa av er har kanske redan fått lön idag, andra får vänta någon dag till. Men tänkte ändå passa på att tipsa om en supergod, billig och mättande soppa idag. Jag gjorde en omgång och frös in allt i portionsförpackningar. Perfekt att ta med till lunch om middagen inte räcker till matlådor till oss båda.

linssoppa-2

Jag kryddade soppan med spiskummin, färsk ingefära, vitlök, rökig paprika och en skvätt lime. Vilken härlig blandning av kryddor det blev! På toppen strösslade jag lite chili flakes, bara lite lagom för att få lite sting i soppan.

Linssoppa ca 4 port:

2 dl röda linser
1 sötpotatis
1 liten palsternacka
3 morötter
1 lök
2 vitlöksklyftor
1 msk grönsaksbuljongpulver
ca 2 cm ingefära
spiskummin
rökigt paprikapulver
salt
limesaft

Koka linserna enligt instruktionerna på förpackningen. Skala och skär ner potatis, palsternacka och morötter i bitar. Skala och hacka lök och vitlök grovt.
Lägg allt i en kastrull och slå på vatten så det täcker rotfrukterna. Ha i grönsaksbuljongen.

Koka tills rotfrukterna är mjuka. Häll av kokvattnet men spar det. Lägg kokta linser, rotfrukter, ingefära och kryddor i en matberedare eller blender. Mixa till en slät puré. Tillsätt kokvattnet, lite i taget tills du får rätt konsistens på din soppa. Smaka av med salt och limesaft.
Garnera gärna med färsk persilja och chili flakes.

bild:Linnéa Seidel

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Pia G

    Har precis lagat o ätit linssoppan – smakade jättebra. Lite korrläsning av receptet kan behövas (tex 1 msk grönsaksbuljong) men jag kommer säkert göra den fler gånger 🙂

  2. Karolina

    Hej! Tänkte fråga en allmän fråga. Hur mycket tid lägger du på att fotografera dina matbilder? Vad använder du för kamera/objektiv? Ljussätter du på något särskilt sätt? Du har verkligen en superfin blogg! Tack för att du delar med dig av dina fina bilder och recept! 🙂