Kardemummamjölk och snabba skorpor – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Annons

Kardemummamjölk och snabba skorpor

kardemummamjölk

 

Hej fredag! Även om denna fredag inte alls blev som det var tänk då Isac satte igång att spy igår kväll kl 22. Så dagens inplanerade IKEA-besök var ju bara att boka av. Det fick bli en lugn dag hemma istället.

Jag gillar i vanliga fall kaffe, men har de senaste veckorna haft så galet ont i magen så därför har jag försökt undvika just kaffe. Och på ett litet kick kändes allt mycket bättre! Så nu försöker jag hitta alternativ till mitt älskade kaffe. Självklart dricker jag mycket te, men ibland vill man ju variera sig lite. Så idag till förmiddagsfikat gjorde jag lite varm kardemummamjölk till mig och barnen. Ett perfekt alternativ till den ofta söta, varma chokladen! Grabbarna gillade det och jag med!

Till kardemummamjölken gjorde jag snabba skorpor. Hade nämligen ett hamburgerbröd som började bli torrt och tråkigt. Jag skar det bara i stavar, la brödstavarna i en het, torr stekpanna. Strödde över ca 1 msk kokossocker och lite kanel. Sockret smälter och gör så att både det och kanelen fastnar på brödet. Stek brödet på medelvärme tills du fått en frasig yta runt om. Passa så det inte bränns vid!

Kardemummamjölk 3 glas/muggar:

6 dl havremjölk (eller den mjölk du gillar bäst)
1/2 msk kardemummakärnor
1 knivsudd vaniljpulver

Mortla kardemummakärnorna fint, blanda dem tillsammans med vanilj och mjölk i en kastrull. Låt sjuda i ca 5 minuter. Häll upp i muggar. Skumma gärna lite mjölk att ha på toppen.

 

bild:Linnéa Seidel

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anna

    Hejsan! Ville bara tipsa dej om en gudomligt gott dryck recept, från “made by Mary”, DIY chaimix till chailatte eller chaite……jag är redan inne på 3:e burken😱😂! Trevlig helg till er!

Annons