linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Annons

Nutella och bärsmoothie

nutellaochjordgubbssmoothie

Vi fortsätter väl på nutellatemat, eller vad säger ni? Idag fick min hemgjorda nutella bli del i en smarrig smoothie till mig och Isac. Vi har varit hemma i snart en vecka. Det hela började i en långdragen magsjuka som slutade i förkylning och en helt slutkörd liten 1 1/2-åring. Men idag äntligen verkar han vara på benen. Jag tänkte i min enfald att lite musik på tv:n gör att jag får några minuter att hinna fotografera förmiddagens mellis.. Haha, vad trodde jag?!

 

 

nutellaochjordgubbssmoothie-4

 

Ganska snart drog experthälpen fram. Plockade om, la till, smakade av och tyckte det hela var en himla rolig lek jag höll på med på golvet.

 

nutellaochjordgubbssmoothie-2

 

Alltså man skulle ju också kunna tänka sig att mixa i en kula riktigt god vaniljglass också, för att få en helt galen god nutella-fruktig-milkshake. Bara en tanke sådär….

 

 

nutellaochjordgubbssmoothie-3

Till min smoothie hade jag en bas av frysta bananer och frysta bär som fått halvtina lite. Då blir de sådär krämiga och goda när man mixar! Hur gott som helst.

Nutella och fruktsmoothie, 2 glas:

1 fryst banan
ca 2 dl frysta bär
3 dl mandelmjölk
1/2 tsk vaniljpulver

2 msk hemgjord nutella
färska bär till dekoration

Låt banan och bär tina något. Mixa till en slät puré  med hjälp av stavmixer eller i en blender. Tillsätt mandelmjölk och vanilj. Blanda om väl. Klicka i en msk hemgjord nutella i varje glas, fördela smotthien i glasen. Dekorera med fina sugrör och färska bär.

Rör om lite i glaset innan du ska dricka så nutellan fördelas lite jämnt i glaset.

Smaklig mellis!

bild:Linnéa Seidel

Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Annons