Hjärtformade pizzor

 
pizza

Som huvudrätt till min hemmamys- alla hjärtans dag-middag bjuder jag på hjärtformad pizza. Alltså hur perfekt är inte det? Ungarna älskar det!
Gör en egen deg som får jäsa länge, gärna över dagen. Då blir den riktigt fin tycker jag. Baka ut den och lägg i hjärtformade ugnsformar. Sedan får man välja själv vad man vill toppa sin pizza med.

Servera ett gott rödvin till, eller varför inte lite bubbel!?

pizza-2

Om du inte har hjärtformade bakformar så det räcker till fler pizzor kan man låna ihop av vänner och familj som kanske har?

Pizzareceptet har jag haft länge, jag vet att jag fick det av en arbetskamrat för massor av år sedan. Men det är himla bra och det är så smidigt att låta degen stå och jäsa över dagen på något svalt ställe.

Kalljäst pizzadeg:

2 1/2 dl vatten
3 msk olja
25 g jäst

ca 5 dl vetemjöl (du behöver lite extra när du bakar ut pizzorna)
1 tsk salt
1 tsk socker

Lös upp jästen i det kalla vattnet och oljan. Arbeta sedan in mjölet lite i taget med hjälp av din assistent eller med degkrokarna på elvispen. Låt degen arbetas i ca 10 minuter, tillsätt salt och socker mot slutet. Täck med bakduk och låt jäsa till dubbel storlek på en sval plats.. När man gör deg på kall degvätska  kan degen gott och väl få stå och jäsa över dagen, men har man lite bråttom kan du göra degen på ljummet vatten och då brukar det ta 1-2 timmar. Degen räcker till ca 3 hjärtformade pizzor.

Om ni missade gårdagens inlägg där jag tipsade om förrätt att äta på söndag si hittar ni det här.

 bild:Linnéa Seidel

3
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Ekenäsliv
8 år sedan

Mmmmm så gott det ser ut!
Tack för tipset!
Kram Anna

trackback
8 år sedan

[…] att ha bjudit både på förrätt och varmrätt känner jag nu att det är hög tid för desserten. Och idag tycker jag vi lyxar till det lite med […]

Aioli

Nästa inlägg

Aioli med räkor

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x