Filmjölkslimpa med rödbeta och lingon

glutenfrittbröd-3
Hej måndag och en härlig ny vecka ligger framför oss! Här skiner solen från en klarblå himmel och allt man vill är att få gå ut och njuta av solen.
I förra veckan bakade jag ett jättegott bröd med både rivna rödbetor och lingon. Det blev saftigt, smakrikt och riktigt gott!
glutenfrittbröd
Jag tycker bröd oftast blir saftiga och goda om man river i lite rödbetor, morötter eller zucchini. Sist jag publicerade ett recept på filmjölkslimpa var ni fler som undrade om man kunde byta ut vetemjölet mot något annan mjölsort. Så idag tänkte jag att det får bli ett bröd helt fritt från vete. Istället är brödet fullproppat med godsaker som mandelmjöl, havregryn, nötter, frön och massa annat gott. Gillar man smaken av brödkryddor kan man ha i lite av det också.
glutenfrittbröd-2
 
Det här receptet ger en limpa med bröd, men det är inga problem att dubbla det. När brödet var precis nygräddat var det lite smuligt och svårt att skära. Men efter att det fått stå till sig ett par timmar och svalnat helt blev det mycket enklare att skära upp i fina skivor.
Filmjölkslimpa med lingon och rödbetor:
2 dl mandelmjöl
2 dl havregryn
4 dl havremjöl (havregryn som mixats till ett fint mjöl)
1 dl linfrö
1/2 tsk salt
0,5 dl russin
0,5 dl torkade tranbär
1 dl valfria nötter
2 tsk bikarbonat
2 rivna rödbetor
1 dl lingon
4 dl fil
Blanda alla torra ingredienser i en stor bunke. Ha i rivna rödbetor, lingon och fil. Blanda om väl. Klä en brödform med bakplåtspapper och bred ut smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i 175°C i cirka 60 minuter.
Låt brödet svalna helt. Förvara antingen hela limpan i kylen eller skär i skivor och frys in.
Bild:Linnéa Seidel

1
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Kate
8 år sedan

Blev jag sugen på att baka lite idag på min lediga dag, och allt. Får ta det efter träningen kanske 🙂 Tack för inspirationen, och önskar dig en härligt solig tisdag! Kram Kate

trackback
7 år sedan

[…] med massa goda frön och nötter. Som de här godingarna jag gjort tidigare:-Filmjölkslimpa med lingon och rödbeta– glutefri-Filmjölkslimpa-En filmjölkslimpa […]

Meatloaf bacon 1

Nästa inlägg

Matsedel

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x