Hemgjorda pitabröd – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Hemgjorda pitabröd

pitabröd-2

 

Pitabröd är ett sådant där bra bröd att ha på lut i frysen. Man kan ju blanda i stort sett vad som i ett pitabröd och fast det känns som om kyl och frys är tomma får man till en helt ok middag!.

Att göra egna pitabröd är inte alls svårt och nästa gång ska jag dels låta dem kalljäsa över natten men tänkte också göra dubbel sats och lägga hälften i frysen. Till pitabröden gjorde jag hemgjord kycklingkebab med härlig örtsås, men det får ni recept på lite senare i veckan. Först ut är de här härligt luftiga pitabröden.

Pitabröd 8 st:

25 g jäst
2 dl vatten
2 msk olivolja
ca 5,5 dl vetemjöl
1/2 tsk salt

Smula jästen i en degbunke och tillsätt vätska(kall vätska är att föredra, men har du inte tid att låta det jäsa en längre tid, ta ljummet vatten) och olivolja. Rör tills all jäst lösts upp. Tillsätt mjölet lite i taget och arbeta degen i maskin i cirka 10 minuter. Ha sist i saltet. Strö lite mjöl över degen och låt jäsa övertäckt till dubbel storlek.
Dela degen i åtta lika stora delar. Knåda lätt igenom varje degbit och kavla sedan ut dom på väl mjölat bakbord till en cirka 15 cm stor platta. Lägg på bakplåtsklädd plåt och grädda i 250°C i cirka åtta minuter eller tills de jäst upp och börjat få fin färg. Låt svalna något. Skär sedan ett snitt i varje bröd och fyll dem med godsaker.

bild:Linnéa Seidel

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.