Påskdukning – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Påskdukning

 

påskduka

Visst är det härligt att få duka fint? Köpa hem fina servetter, lägga något fint på allas tallrikar och kanske göra en liten bordplacering. Bara för att det är lite kul!

Och nu till påsk finns det ju alla chanser i världen till att få duka lite extra fint. Men känner man att man inte har lust eller möjlighet att lägga ut en förmögenhet på duknings, då har jag några smarta tips!

påsk

Har du inte porslin så det räcker till alla? Åk till närmaste loppis/second hand-butik och fynda omaka tallrikar och assietter. Det blir supersnyggt att duka med olika tallrikar, om det är ett genomgående tema.

En enkel påskdekoration gör du genom att forma lite sisal (finns att köpa på närmaste blomsteraffär, finns även i olika färger) till ett bo och sedan stoppa i ett ägg. Jag tog ett chokladägg som jag skalat, men självklart kan man ta ett kokt ägg som du t ex färgat. Hur man färgar ägg helt naturligt kommer det ett inlägg om senare i veckan!

påskdukning

En liten grön kvist piffar upp en enkel dukning! Murgröna brukar det ofta kunna vara extrapris på. Köp hem en kruka och använd att dekorera påskbordet med!

Har du några extra bra tips på hur du brukar göra för att få till en snygg dukning? Dela gärna med dig i så fall!

bidl:Linnéa Seidel

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.