Frukost – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Frukost

acaibowl

Frukost, det är väl det bästa på hela dagen?! Sällan är jag så hungrig som på morgonen och oj så gott det brukar vara när man väl får sätta sig och äta. Oavsett om det är långfrukost hemma med familjen eller en snabbfrukost på jobbet så älskar jag just frukosten. Kroppen liksom vaknar till och får massa härlig energi för att klara av dagen.

Och så finns det ju så himla många olika varianter på frukost man kan göra. Jag gillar ju sådant som går fort att göra. Jag är som sagt ofta väldigt hungrig på morgonen och då vill jag att det ska gå undan att få fram något att äta. Därför gillar jag chiapuddingar och overnight oats som man förbereder kvällen innan, eller smoothies och annat som bara är att mixa ihop och sen är det klart.

Sedan tycker jag frukosten är ett gyllene tillfälle att få i sig massa nyttigheter. I en smoothie är det ju bara att mixa ner frukt och grönsaker, vilken härlig kickstart på dagen!

frukost

Här har jag gjort två olika sorters skålar. Ibland kan min mage känna att en skål yoghurt eller fil på tom mage blir lite starkt och en uppblåst ballongmage kommer som ett brev på posten. Därför gillar jag de här fruktmixarna. Känslan av att äta den där skålen med något kallt på morgonen som man är så van vid finns där, men min mage blir bra mycket gladare. Basen är densamma i båda, frukt, bär och havremjölk! Sedan har jag spetsat till den ena  skålen med aciapulver och den andra med nyponpulver. Allt för att få i sig extra med vitaminer och mineraler!

Frukostskål med banan och hallon/blåbär:

1/2 banan
1 1/2 dl frysta blåbär/hallon
1 msk aciapulver
1/2 tsk vaniljpulver
ca 1 dl havremjölk

Mixa banan, bär och pulver, tillsätt mjölken, lite i taget tills du fått en krämig och len konsistens. Toppa med färsk frukt, nötter och frön.

Frukostskål med banan och mango:

1/2 banan
1 1/2 dl fryst, tärnad mango
1/2 msk nyponpulver
1/2 tsk vaniljpulver
ca 1 dl havremjölk

Mixa banan, mango och pulver, tillsätt mjölken, lite i taget tills du fått en krämig och len konsistens. Toppa med färsk frukt, nötter och frön.

bild:Linnéa Seidel

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Arianne

    Alltså det där såg inte lite gott ut!!
    Vilka fantastiska färger och vilken uppläggning. Att starta dagen på detta sätt skulle inte gå någon obemärkt förbi 🙂