Smoothie – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Smoothie

mellis

Världens bästa frukost och mellis: smoothie!

 

Nu är påsklovsveckan över och allt återgår till vardagen igen tills nästa ledighet. Och nästa ledighet blir om exakt 31 dagar då vi åker till Cypern en vecka. Vi hade tänkt att hålla oss hemma i vår då vi har så mycket jobb båda två och eftersom vi antagligen åker till Spanien i höst. Men vi kände både jag och Sebastian att det var välbehövligt med en veckas sol och bad för hela familjen. Så i början på maj drar jag och mina grabbar till Limassol. Jag har inte varit där på 14 år, så ska bli kul att åka tillbaka.

smoothie

När man är hemma och ledig tycker jag det är fullt sjå att hinna med alla dagens måltider! Pojkarna äter ju alltid frukost, lunch och mellis på förskolan, så när man är hemma och ledig blir det att spendera mer tid i köket.

Smoothie måste ju vara världens bästa uppfinning! Ett perfekt sätt att få i barnen mer frukt och grönsaker om dom är lite kinkiga på det. Det är enkelt att göra i ordning och passar perfekt som både frukost och mellis.

Det finns ju lika många varianter på smoothie som det finns smoothiedrickare. Och alla har ju sin favorit. Men den här varianten brukar gå himla bra hem hos barnen. Jag brukar ha lite nypon, blåbär eller lingonpulver i. Bra med lite extra vitaminer sådär.

Barnens bästa smoothie:

1 mogen avokado
1 banan
150 g blåbär och hallon
2 dl fet yoghurt
ca 2 dl valfri mjölk (jag brukar använda havremjölk)
ev 1/2- 1 msk valfritt bärpulver

Mixa avokado, banan, bär och yoghurt i en tillbringare. Tillsätt mjölk tills du får önskad konsistens. Blanda i lite valfritt bärpulver.

Servera i små glas med fina sugrör.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.