ANNONS

Matkasse.se

matkasse.se
 
Vad ska jag hitta på för middag i kväll? Är det en vanlig fråga hemma hos dig också?
Förutom att läsa bra matbloggar, som Linnéas Skafferi tillexempel, så är det här med matkassar en himla bra grej. Perfekt för dig som inte vill eller orkar lägga tid och energi på att planera dina inköp. Med en snabb och enkel knapptryckning får man hem en fint ihopkomponerad middagsplanering som passar dig och din familj, med råvaror och tillhörande recept. Företagen som tar fram dessa kassar har blivit väldigt kreativa för att nå ut till alla. Därför finns det nu matkassar för de flesta familjer. Alltifrån glutenfria matkassar, till vegetariska, för storfamiljen men även extra frukt och frukostkassar.
Eftersom det nu finns ett så stort utbud av matkasseleverantörer börjar det nästan bli lite svårt att sålla bland alla olika varianter. Därför tycker jag att matkasse.se har en himla bra lösning på det hela. På deras hemsida kan du lätt jämföra priser och innehåll på olika matkassar. Dessutom finns det ofta bra, rabatterade erbjudanden på olika kassar.
Du fyller enkelt i ditt postnummer och får på det viset fram vilka eller vilken matkasse just du kan få tillgång till. Du kan även filtrera din sökning genom att fylla i t ex vegetarisk, barnvänlig eller laktosfri matkasse.
Har du testat någon matkasse? 
På deras hemsida hittar du även flera provlagade ”matkasserecept” med tillhörande bilder.
Som det här receptet från ICA´s matkasse:
Tinas asiatiska biffgryta:
ca 600 g minutbiff
2 morötter
200 g rotselleri
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 msk olja
1 dl riven kokos
2 dl vatten
2 1/2 dl vispgrädde
salt & peppar
4 port äggnudlar
1 lime
1/2 kruka gräslök
Skär köttet i strimlor. Skala morötter, rotselleri, lök och vitlök. Strimla morötterna och rotsellerin och hacka lök och vitlök.
Bryn allt i omgångar i oljan i en stekpanna och lägg över i en kastrull. Tillsätt kokos, vatten och grädde. Låt sjuda ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
Skär limen i klyftor. Hacka gräslöken.
Servera grytan med nudlar och lime. Toppa med gräslök.
Tips! Tina gillar att använda kokosflingor i asiatiska rätter, därför kan man gärna toppa med lite extra kokos. Rosta flingorna i het stekpanna.
Recept: Tina Nordström (ICAs matkasse) bild, matkasse.se
 
inlägget är ett samarbete med matkasse.se
 
 

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Lina
4 år sedan

Jättebra!

Julskinkspizza

Nästa inlägg

Veckans mat

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x