Green smoothie

 
greensmoothieEtt himla bra sätt att få i sig lite extra grönt är att göra en riktigt green smoothie, ja eller en grön smoothie som vi kanske skulle säga på svenska, men det låter ju inte lika gott tycker jag! Ibland kan det ju vara svårt att få i sig den mängden grönt genom att bara äta spenat, ruccola eller grönkål rakt upp och ner. Men mixar man allt, tillsätter lite banan för sötma, ja då är det inga problem alls att få i sig mängder av bladgrönt tycker jag.
greensmoothie-2
Nu är jag ingen sådan person som tror på att juicefasta flera dygn. Eller byta ut måltider mot juice. Men som ett komplement, en del av frukosten eller som ett gott mellanmål.
Eftersom du tillsätter lite banan så den en fin sötma. Så har man tur kanske även barnen gillar det. Ett perfekt sätt att få i dom extra grönsaker!
Mixar man i lite is på sommaren kan det bli en riktigt fräsch törtstsläckare!
greensmoothie-3
Jag hittade ett gäng riktigt fina och saftiga apelsiner på mataffären så jag pressade i saft från dom, lite ingefära för att få lite sting, havremjölk för att få till en len och drickbar konsistens, banan för lite sötma och sen massor av bladspenat och grönkål!. Grönt, fräscht och så gott!!
Dock har jag insett att jag behöver investera i en bättre stavmixer eller blender. Att mixa de där grönkålsbladen kräver lite kraft och min mixer har börjat gjort sitt nu. Så har ni något bra tips på en stark och bra stavmixer/blender får ni gärna dela med er!
Green smoothie, två glas:
saft från 1 apelsin
finriven ingefära efter smak
1 mogen banan
3-4 nävar bladspenat och grönkål
havremjölk
Dela apelsinen och pressa saften ur den. Finriv ingefära (eller ta ingefärspulver om du har det hemma). Lägg apelsinsaft, riven ingefära, banan och bladgrönt i en hög tillbringare. Tillsätt lite havremjölk. Mixa till en slät massa. Späd med mer havremjölk tills du fått önskad konsistens.
Vill du få en riktigt svalkande green smoothie, mixa i några isbitar också.
Andra goda smoothies du borde kolla in:
Barnens bästa smoothie
Grönkålssmoothie
Frukostsmoothie
Nutella och bärsmoothie
bild:Linnéa Seidel

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Lovisa
7 år sedan

För en som avskyr banan. Tycker det är svårt att hitta alternativ. Vad hade du rekommenderat istället i denna smoothie? 🙂

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Lovisa
7 år sedan

Jag tycker personligen det inte alls smakar banan. Bananen ger bara lite sötma. Men om du absolut inte kan med banan, prova någon annan söt frukt. Kanske mango?

Lovisa
Svara på  linneasskafferi
7 år sedan

Tack för tipset! Ska testa 🙂

IngMarie
IngMarie
7 år sedan

Tack för fina smoothierecept!
Tror att du kanske redan köpt en mixer/blender men om inte så är mitt tips Electrolux Powermix/Pro Silent. Stark, med pulse funktion för frysta saker, Smidig och dessutom tyst 👍🏼

Nästa inlägg

Vinnaren av en Crock Pot

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x