Vegetarisk lasagne – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Vegetarisk lasagne

vegetarisklasagne-3

 

Receptet på vegetarisk lasagne är något som hängt med i många år. Det är ett recept som mamma brukade göra när jag bodde hemma. Som det brukar vara med recept man haft länge har jag ändrat lite här och lite där vartefter. Men själva grundtanken, att använda keso istället för ostsås är den samma. Eftersom du inte behöver hålla på och koka en bechamelsås och du inte har någon köttfärs att steka går det himla fort att förbereda denna vegetariska lasagne.

Använd gärna en riktigt smakrik ost, det gör hela skillnaden!

Jag använde bönpasta istället för lasagneplattor den här gången, mest för att jag inte hade några lasagneplattor hemma. Men använd gärna färska lasagneplattor, då går det riktigt fort att få klart denna middag! Både färska lasagneplattor och bönpasta har väldigt kort koktid och jag tycker det är himla smidigt att använda dessa 🙂

Vegetarisk lasagne:

10 cm purjolök
2 vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
1 msk paprikapulver
1 fp krossade tomater
1 fp linser (färdigkokta på tetra eller i en konservburk)
3 dl mjölk eller grönsaksbuljong
1 stor burk keso
persilja
salt och peppar
1 fp färsk lasagne eller bönpasta
3 dl riven smakrik ost

Skölj och skär purjolöken i små bitar. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Fräs dem mjuka i lite smör i en större kastrull eller gryta. Tillsätt tomatpuré och paprikapulver. Låt fräsa en liten stund.
Blanda i krossade tomater, linser, mjölk eller grönsaksbuljong. Detta får nu koka ihop en liten stund. Ha i keso,, finhackad persilja, salt och peppar. Varva pasta och kesoröran i en ugnsfast form. Strö över ost och gratinera i 225°C i cirka 30 minuter eller tills pastan är helt klar och osten smält och fått fin färg.

En sallad på rivna morötter och solroskärnor är så gott att ha till!

Enkel, hemlagat mat när den är som bäst!

Är man mer sugen på en klassisk lasagne med köttfärs, ja då kan jag varmt rekommendera den här lasagnen. Den är liksom extra allt 🙂 Ett recept som alla älskar och jag har fått så himla många fina kommentarer om den. Väl värd att testa!

Bild:Linnéa Seidel

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!

Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Johanna

  Hej Linnea!
  Ska definitivt göra denna till middag, redan nästa vecka tror jag.
  Visst borde det gå att göra den färdig så långt att man gör “färsen” klar någon dag innan. Och sedan varvar lasagneplattorna, färs och gratinerar den sen själva dagen man ska äta den? 🙂
  Himla smidigt att kunna förbereda så när veckorna måste planeras minutiöst haha.
  Johanna