Chokladsnittar – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Annons

Chokladsnittar

chokladsnittar

Alltså småkakor, finns det något ljuvligare!? Jag tycker nog egentligen bättre om en småkaka än en bakelse eller en tårtbit. För man kan ta två småkakor till kaffet och känna sig nöjd, utan att man får känslan av att ha frossat massa fika. Sen tycker jag det känns himla lyxigt att ha en burk med hemgjorda småkakor att ta fram och bjuda på om man någon oväntat dyker upp på kaffe. Vilket händer betydligt oftare nu när våren och värmen är här på riktigt. Då slår en hembakad kaka vilken lyxig bakelse från finaste konditoriet som helst tycker jag!

Sen finns det ju himla många goda småkakor, men chokladsnitt är nog ändå en av mina favoriter. Massor med smak av choklad, lite småsega sådär och bara helt fantastiskt goda!

chokladsnittar

 

När morfar fyllde år tidigare här i april gjorde jag en hel burk och tog med i födelsedagspresent till honom. Det blev himla uppskattat!
Till någon av pojkarnas födelsedag ett år gjorde jag också chokladsnitt, fast då med grönt och blått strössel istället för pärlsocker.

Klassiska chokladsnittar:

200 g mjukt smör
2 dl strösocker
5 msk kakao
1/2 tsk vaniljpulver
1 tsk bakpulver
5 dl vetemjöl

1 ägg
pärlsocker

Rör smör och socker mjukt. Blanda de torra ingredienserna och rör i dem i smörsmeten. Blanda till en slät kakdeg.
Forma till tre längder och platta ut dem något med fingrarna. Pensla med ett uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
Grädda i 200°C i cirka 15 minuter.
Tag ut plåten och skär längderna i cirka två cm, sneda bitar.

Andra smarriga småkakor att fylla kakburken med hittar du här:
Sega småkakor
Kokostoppar
Kolakakor
Skurna pepparkakor
Hallonsnittar

Vilken är din favoritsmåkaka?

bild:Linnéa Seidel

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sara

    Hej, jag testade att baka chokladsnittarna. Men de blev inte bra, jag gjorde exakt som det stod, men det blev ganska dåligt.
    Dem vart helt torra i mitten, och gick bara sönder. De smakade jättemycket kakao också.
    Sen i receptet var det lite otydligt med vad man skulle göra. Som i början med smöret och sockret tillexempel.
    Det går säkert bättre för dig eftersom du är mer erfaren än jag, men ville bara säga det.
    Dina såg jättegoda ut på bilden, men mina vart helt tjocka och nä. Jag vet inte om det är jag som är dålig på att baka, eller om jag har rört i smeten för mycket eller om jag gjort fel.
    Tips! Du kan försöka att vara lite mer tydligare än vad du var.
    MEN jag ska såklart inte egentligen säga något för du är ju mer erfaren.
    Det kanske helt enkel bara var jag som gjort fel.
    OBS! Vill inte va elak eller sådant! Ta det inte på fel sätt!
    Du är jättebra!
    Kramar💕💕💕💕💕💕

    1. linneasskafferi
      linneasskafferi

      Hej Sara,
      Så tråkigt att du inte lyckades med chokladsnittarna. Dom ska vara ganska hårda, inte sådär spröda och sega som kolasnittar tillexempel.
      Jag har läst igenom receptet och kan inte riktigt se hur jag kan skriva det annorlunda. Men om du skriver vad det är du inte förstår så kan jag kanske försöka förklara bättre?

      Ha en fin dag!

Annons