Paprikaröra – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Annons

Paprikaröra

paprikaröra

Jag älskar alla sorters röror och guckor. Vilken trist måltid som helst blir lite roligare med en god röra till. Men det är lätt att hamna i lite samma mönster. Man gör den där tzatzikin (som säker är jättegod) varje gång man grillar, För det ska liksom vara så. Men det finns ju så troligt mycket goda röror och såser. Som den här paprika-röran.

För ett par månader sedan skulle vi ha libanesisk afton med några vänner och då dök den här paprikaröran upp på flera ställen när jag letade inspiration. Jag tog ett enkel grundrecept och sedan anpassade jag det lite efter vad jag gillar. Det ska tillexempel vara valnötter i, och jag har lite svårt för det. Men bytte dom mot solroskärnor och det blev supergott! Det är faktiskt ett bra tips, är du allergisk eller av någon anledning inte vill ha i nötter funkar det ofta att byta ut det mot solroskärnor!

Förra gången mixade jag paprikaröran mera slät och det blev godare, men det är ju helt en smaksak!

Grunden i min paprikaröra är paprikapuré och solroskärnor/valnötter. Paprikapuré kan vara svår att hitta på vanliga ICA, men man kan ta inlagd paprika och mixa själv. Eller så söker man upp en butik med mellanöstern-livsmedel. Där brukar det finnas fler varianter till bra pris. Försök att hitta en som är helt naturell, det är mycket enklare att smaksätta och få smakerna som man själv gillar då.

Vi har ätit paprikaröra till kyckling, grillat kött eller bara brett på smörgås. Så gott!

 

Muhammara/ paprikaröra:

2 dl solroskärnor/valnötter
2 dl paprikapuré
1 vitlökslyfta
saft från 1/2 citron
en näve färsk persilja
1 tsk spiskummin
ev chili
ca 1/2 olivolja

ev salt

Lägg alla ingredienser utom olja och salt i en matberedare. Mixa tills du fått önskad konsistens. Smaka av och tillsätt ev salt. Vissa paprikapuréer är redan saltade (upptäckte jag sist då det blev väääldigt salt!). Tillsätt oljan i en fin stråle medan du mixar.
Bred ut paprikaröran på ett fat, ringla över lite mer olja och strö färsk persilja över.

 

bild:Linnéa Seidel

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons