Shish kebab

kebabspett
Äntligen är det fredag och idag tänkte jag passa på att bjuda er på ett himla gott recept som passar perfekt såhär till fredagsmyset. Nämligen Shish Kebab. Jag har ju gjort kebab som man hyvlar men det tar ju lite tid och det är ju kul att kunna variera sig.
Små fina kebabspett gör man enkelt antingen i ugnen eller på grillen. De blir ju godast på grillen men ibland funkar det helt enkelt inte att grilla, då kan man ta till ugnen.
Jag har ju som jag tidigare nämt, ibland svårt att få vår 5-åring att äta. Men det här gick hem. Trotts att kebabspetten var fullproppade med sånt där grönt (persilja). Jag var nämligen så fiffig att jag mixade alla kryddor och lök till en slät massa, så inga små petiga barnögon skulle se att det var bitar av persilja i.
kebab-3
Receptet är enkelt och kebabbspetten fick en himla fin, kryddig smak. Vill man kan man ha i lite chiliflakes för att få lite hetta i kebaben, det är helt en smaksak!
 
Shish Kebab;
600 g nötfärs
1 ägg
1 lök
2 vitlöksklyftor
ca 1 dl grovhackad persilja
2 tsk spiskummin
1/2 tsk vanlig kummin
saft från 1/2 citron
salt & svartpeppar
Lägg ägg, grovhackad lök, vitlök, persilja, spiskummin, kummin och citronsaft i en bunke. Mixa med mixerstav till en slät massa. Smaka av med salt och peppar. Rör i köttfärsen och blanda väl. Slå köttfärsen i bunken ett par gånger så all luft pressas ut. Forma till ca 10 färsrullar och trä upp på var sitt spett.
Grilla spetten eller kör dom i ugnen på 200°C i cirka 30 minuter, vänd efter halva tiden.
Ett tips om du kör i ugnen:
Lägg kebabspetten på ugnsgallret, ställ en plåt klädd med folie under, då kan köttsaften lätt droppa av där och du får fina kebabspett.
Till kebabbspetten serverade jag en supergod hasselbackzucchini och min bästa fetaoströra. Men recept på dessa kommer senare!
 
Nu önskar jag er alla en superhärlig fredag!
bild:Linnéa Seidel

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Nutellabollar

Nästa inlägg

Nutellabollar gjorda på hemgjord nutella

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x