Hasselbackszucchini – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Hasselbackszucchini

 

hasselbackszucchini-2

Hej lördag!

Idag tänkte jag tipsa er om något superdupersmarrigt, nämligen hasselbackszucchini. Det är verkligen supergott att servera både till kött och fågel. Som ett alternativ till den klassiska hasselbackspotatisen eller som del av en måltid. Har man grillen igång är det supergott att lägga dom i folie och köra dom på grillen. Men de går såklart bra att göra dom i ugnen.

Jag smaksatte min hasselbackszucchini med fetaost och basilika, men här kan man ju verkligen låta fantasin styra! Getost och örter, smulad blåmöggelost, mozzarella, stark, vällagrad hårdost, bacon… Ja, det mesta skulle ju vara gott att fylla hasselbackszucchinin med!

hasselbackszucchini

Ett tips för att få till perfekta skivor i hasselbackszucchinin är att lägga två ätpinnar på varje sida om zucchinin. Då tog kniven emot så jag skar inte ända igenom zucchinin. Supersmidigt! Jag försökte skära i skapligt tunna skivor, så det skulle gå lite fortare i ugnen. Men det är såklart en smaksak.

Hasselbackszucchini:

2 st zucchini
olivolja
salt & svartpeppar
1 fp fetaost
1 kruka basilika

Skär tunna snitt i  suchinnin. Lägg gärna två ätpinnar på varje sida så skär inte kniven hela vägen igenom. Ringla olivolja över och gnid in lite salt och peppar. Smula sönder fetaost och finhacka basilika. Spara några basilkablad till dekorering. Blanda detta och tryck ned det mellan succhiniskivorna. Gratinera i nedre delen av ugnen i 220°C i cirka 40 minuter. Akta så du inte bränner fetaosten bara.

Dekorera med lite färska basilikablad innan servering.

Servera till grillat kött eller kyckling, eller varför inte till en god korv!

bild:Linnéa Seidel

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Charlotte

  Hej, stämmer verkligen tiden och temperaturen i receptet?:)
  Testade att göra den här själv och redan efter 20min så gick brandlarmet då det började ryka såpass mycket då zucchinin verkar avdunsta en hel del…

  1. linneasskafferi
   linneasskafferi

   OJ! Det har jag aldrig varit med om. Det jag tänker är att den kan innehålla olika mycket vatten beroende när på året det är kanske? Jag lagade min på sommaren, av svensk zucchini, kanske inte lika vätskefylld som den som finns att köpa nu?