Hej i stugorna!
Idag tänkte jag tipsa om ett av mina barns favoritmellis, nämligen hemgjord MannaFrutti. Och jag förstår dom helt. Så sjukt gott att jag skulle kunna äta det som efterrätt.
Nu finns det ju MannaFrutti och RisiFrutti att köpa i affären. Men eftersom jag inte är så mycket för det här med livsmedel som innehåller massa socker så går det helt enkelt bort.
Tur då att det är så enkelt att göra egen. Både MannaFrutti och RisiFrutti görs enklast på kall mannagryns eller risgrynsgröt. Ett glutenfritt alternativ är att göra den på Keso istället. Det blir också superdupergott vill jag lova. Och har man inte förberett så man har en kastrull kall gröt i kylen går det ju väldigt snabbt och smidigt att göra på Keso. Det äter gärna mina barn till kvällsmellis.
Vad man serverar till är ju helt en smaksak. Jag skippar gärna sylten och har frukt eller bär till istället. Just nu är ju skogarna proppfulla med blåbär så nu är det ett givet val att ha till. Annars brukar det vara gott att mosa ihop banan och hallon till en enkel sylt.
Om jag gör mannagrynsgröt till frukost någon gång kan jag koka ett par portioner extra. Jag har till och med testat att frysa in mannagrynsgröten till ett senare tillfälle, tinat den och blandat med grädde. Det gick faktiskt riktigt bra. Så ett litet tips där om ni någon gång kokar på tok för mycket mannagrynsgröt.
Vill man göra RisiFrutti gör man bara på precis samma vis, fast man byter mannagrynsgröten mot risgrynsgröt.
MannFrutti, ca 4 port:
2 portioner kall mannagrynsgröt
1 1/2-2 dl vispgrädde
vaniljpulver
frukt & bär
Vispa grädden lätt. Den får inte bli för tjock. Blanda i den kalla gröten och rör om. Söta med vaniljpulver. Servera med frukt och bär.
bild:Linnéa Seidel
Det här vill jag laga till mig själv… 🙂 Barnsligt förtjust i mannafrutti!
Tack! Älskar mannafrutti men har aldrig lagat den själv. Jag tror att man kan frysa den färdig också.
Vad för sorts vanoljpulver och hur mkt?
Vart köper du fibermannagryn?
Jag har hittat på mitt Ica. Kommer dock inte ihåg märket just nu..