Fisk i ugn med skagenröra – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Fisk i ugn med skagenröra

 

 

fisk i ugn med skagenröra

Tänk så många av er läsare som varje dag söker på fisk i ugn och hamnar här hos mig! Ni är liksom flera hundra i veckan. Men jag förstår er, fisk i ugn är något man aldrig kan få för många recept av. Vi äter fisk ett par gånger i veckan och då är det alltid kul att kunna förnya sig lite. Även om favoriten nog ändå är denna fisk. Jag vet att den till och med lagas på en förskola här i stan där jag bor 🙂 Det är alltid kul med uppskattade recept!
Men idag bjuder jag på ett nytt recept, nämligen fisk i ugn med skagenröra. Dra mig baklänges så gott. Även den där lätt skeptiska 5-åringen godkände rätten och tyckte jag kunde laga den igen. Vilket toppbetyg va!

fisk i ugn

Jag tog lite av vad som fanns hemma och gjorde en variant på skagenröra. Det fanns en burk kräftstjärtar i kylen, men hade nog varit ännu godare med räkor. Annars hade jag i det klassiska smakerna som man vill ha, dill, rödlök, citron.. Hade jag haft lite stenbitsrom hade jag nog toppat den färdiga fisken med detta. Men det får bli nästa gång.

Fördelen med maträtter som dessa är att de passar perfekt en vardag, men använder du dig av lite finare, färsk fisk går det bra att servera det en lördagskväll när man har gäster. Sånna recept älskar jag. Jag hade torsk denna gång, men tror det skulle vara ruskigt gott med lax också.

Fisk i ugn med skagenröra:

800 g fisk
1 rödlök
2 msk finhackad dill
saften från 1/2 citron
svartpeppar
3 dl creme fraiche
1 burk räkor/kräftstjärtar i lag
ev 1 liten burk stenbitsrom

Lägg fisken i en ugnsfast form.
Finhacka rödlöken. Blanda samman lök, dill, citron, peppar, creme fraîche  och kräftstjärtar/räkor och bred detta över fisken. Gratinera i ugnen på 200 grader i cirka 25 minuter. Prova gärna så fisken är helt klar.

 

bild:Linnéa Seidel

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!

Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Elisabeth

  Det står ingenstans i receptet om fisken ska vara fryst, tinad eller färsk när den läggs i ungsfast form. Om den ska gratineras i 25 min i 200 grader blir det väl skillnad i vilket tillstånd den läggs i formen? Det tar väl längre tid med fryst antar jag. Tacksam för svar.

  1. linneasskafferi
   linneasskafferi

   Hej,

   Jag brukar alltid använda färsk eller tinad fisk. Precis som du säger tar det mycket längre tid om man använder fryst fisk. Sen tycker jag det vattnar sig lite för mycket när om man lägger i fryst fisk direkt, så det är inget jag rekommenderar alls faktiskt 🙂

   Kram Linnéa