Zucchinigratäng med fetaost – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Annons

Zucchinigratäng med fetaost

zucchinigratäng

Idag tänkte jag bjuda er på ett riktigt pangrecept på en zucchinigratäng! Det kanske inte ser mycket ut för världen. Men det här var riktigt, riktigt smarrigt! Till och med så Axel sa: Men mamma, det här var ju jättegott! Det händer ju inte direkt sådär jätteofta i sammanhang där det är en fem-åring och zucchini inblandade liksom. Men hela familjen gav den tummen upp.
Den passar prefekt att ha istället för vanlig potatisgratäng eller varför inte som en del av en buffé. Jag skivade zucchinin tunt med hjälp av en mandolin, jag tror det blir svårt att skära den i tillräckligt tunna skivor. Ju tunnare skivorna är, ju fortare går det i ugnen och ju godare blir det.
I zucchinigratängen hade jag både crème cheese och fetaost. En oslagbar kombination om du frågar mig!

 

Just nu sitter jag här ensam på kontoret och försöker vara lite kreativ. Men hoppar från det ena jobbet till det andra utan att riktigt slutföra. Helt omöjligt att hålla koncentrationen uppe idag känner jag. Har ett par jobb som ska levereras nu på förmiddagen och ett gäng bilder att redigera. Men av någon anledning har jag påbörjat allt men inte gjort klart något.. Är det fler som har svårt att komma in i jobbet ordentligt så här efter semestern? (får man fortfarande skylla på det när man redan jobbat 2 1/2 vecka….?)
Men nog om min oförmåga att få något gjort. Här kommer receptet, som jag absolut tycker ni ska prova i veckan!!

Zucchinigratäng med fetaost:

3 medelstora zucchini
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 ask creme cheese
2 dl mjölk
1 fp fetaost
salt & peppar
1 ask körsbärstomater

 

Skiva zuccinin riktigt tunt. Strimla löken och finhacka vitlöken. Lägg detta i en ugnsfast form. Blanda samman crème cheese, mjölk och smulad fetaost i en bunke. Krydda med salt och peppar. Slå detta över den skivade zucchinin. Dela tomaterna och fördela dem över gratängen. Gratinera i 225 °C i cirka 30 minuter eller tills zucchinigratängen börjat få färg.

Servera en god sallad och lite kryddig korv till. Eller varför inte en grillad kyckling!

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. linneasskafferi
      linneasskafferi

      Hej,

      Hmm.. Jag tror det kan vara lite olika på zucchinisorter, hur mkt vätska de innehåller. Känns den vattnig kan man strö lite salt över skivorna och låta det dra en stund. Då sugs liksom vätskan ur. Sen kan man krama ur överflödig vätska. Det är nog det jag kan komma på så här på rak arm.

      Kram!

Annons