Boosta dig själv-med en ingefärsshot – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Boosta dig själv-med en ingefärsshot

 

ginger-shot

God förmiddag alla kära läsare 🙂 Idag arbetar jag ifrån soffan. Trodde att jag hade världens förkylning på gång, men det visade sig vara en rejäl inflammation runt två visdomständer. Plus att det ploppat blåsor i precis hela munnen. Jag brukar få så här ibland, men den här gången är det värre än det brukar. Så blir jag inte bättre under dagen får jag nog ringa tandläkaren..

Men nog om mig nu! Eftersom jag trodde jag hade världens förkylning på g gjorde jag i ordning en flaska ingefärsshot igår. Så himla bra att ta en shot varje morgon för att hålla immunförsvaret på topp! Ingefära kan även hjälpa matsmältningen på traven, minska inflammationer i kroppen och har man tur, kan den sätta lite, lite fart på förbränningen i kroppen.

ingefärsshot

Förutom ingefära, så hade jag i honung, pressad citron och lingonpulver. Och just lingonpulver är ju också ett himla bra livsmedel, ett superfood. Fullproppat med C-vitamin, E-vitamin, precis som med tranbär kan det hjälpa till vid urinvägsproblem.

Även citron är bra att få i sig, inte bara så här i förkylningstider. Citron hjälper nämligen till att neutralisera pH-värdet i din kropp. Vilket i sin tur kan motverka olika sjukdomar, inklusive cancer, Nobelpriset 1931 delades för övrigt ut just för upptäckten att cancerceller trivs i försurad miljö men inte kan överleva i basisk miljö.

 

I många recept står det att ingefära och vatten ska koka tillsammans en stund. Något man ska tänka på är dock att mycket av C-vitaminen försvinner vid upphettning. Samma sak gäller för honung. Vad jag har läst mig till förstörs inga ämnen i ingefäran om man håller sig under 60 °C och för honung gäller 40°C.
Därför är det klokt att koka upp vattnet och sedan låta det svalna något innan du blandar din ingefärsshot!

Receptet har jag fått från min kära syster Sara 🙂

Ingefärsshot med citron, honung och lingon, ca 1 L:

1 L vatten
ca 300 g ingefära
1/2 dl honung
1 msk lingonpulver
2 citroner

Koka upp vattnet och låt det svalna till fingervarmt. Riv ingefäran grovt och blanda i tillsammans med honung och lingonpulver. Rör om och låt svalna. Mixa den avsvalnade drycken och sila den. Tillsätt saften från två citroner. Förvara i kylen. Starta varje morgon med att ta en ingefärsshot och vi hoppas på det viset kunna hålla oss pigga och friska hela långa, mörka hösten!

 

 

bild:Linnéa Seidel

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Emma

    Får du ont i käkbenet så måste du ringa tandläkaren. Har haft samma problem två ggr och fick penicillin båda gångerna. Tack för all inspiration du ger! 🙂

  2. Diana

    Alltså idag kör jag rejält med ingefära. Alla här hemma är påväg att bli snoriga och förkylda tror jag, de har ont i halsen och snorar lite, så jag är livrädd, jag är den som alltid blir värsta och längst förkyld för att jag tar hand om alla. 😀 Så nu är det C-vitamin och ingefära för fulla muggar, sprutar snart eld genom hals och näsa 😀