Köttfärssoppa-Nu är det höst! – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Köttfärssoppa-Nu är det höst!

köttfärssoppa-2

Hej alla 🙂
Nu sitter jag här på jobbet en sväng. Har precis blivit avsläppt av Sebastian och Axel som skulle på terminens första simskola. Själv passar jag på att jobba lite när jag ändå sitter upprätt och väntar på in tid hos tandläkaren. Ska få komma dit nu kl 18 med mitt väldigt infekterade tandkött runt en visdomstand. Har inte kunnat äta en ynkaste liten bit sen igår kväll. Det jag väl kunde få i mig var en stor skål glass. Allt annat var hemskt! Yoghurt sved som syra på tungan och allt som ska tuggas går bort eftersom jag typ inte kan öppna munnen. Så de senaste två dagarna har jag legat på soffan, slumrat till och slökollat lite på tv. Men vi hoppas på att min tandläkare kan hjälpa mig idag, så allt kan återgå till det normala igen!

Så just nu är jag lite hungrig, men inte sugen på något svårätet.. Sen är det ju faktiskt så att det är första september idag, alltså officiellt höst. Det är helt ok för min del. Vi åker en vecka till Spanien snart, så vi förlänger sommaren lite ändå. Men så måste jag erkänna att jag faktiskt älskar hösten, om den är torr och fin vill säga 🙂

 

köttfärssoppa

Men så tänkte jag också, vad passar bättre att äta så här när hösten drar igång än en riktigt smarrig soppa? Receptet till den här köttfärssoppan har jag fått av min kära mamma. Antagligen har jag gjort om den lite vartefter. Men grundreceptet är iallafall hennes.

 

Köttfärssoppa

600 g köttfärs
1 stor gul lök
4 vitlöksklyftor
2 stora morötter
1 burk salsa (valfri styrka)
1,2 l vatten
3 msk oxfond
1 dl rödvin eller balsamvinäger
2 lagerblad
1 fp passerade tomater
salt & peppar

Finhacka lök och vitlök, bryn den tillsammans med köttfärsen i en stekpanna.
Ha upp i en gryta. Grovriv morötterna och ha i dem.
Tillsätt salsan, vatten, fond, rödvin, lagerblad och de passerade tomaterna. Krydda med salt och peppar.
Låt stå och småputtra i ca 10 minuter.

Soppan kan ätas på direkten och är på det viset en perfekt maträtt att bjuda på om man har lite snålt om tid. Men har man möjlighet att göra den ett par timmar i förväg, eller ännu hellre, dagen innan så blir den himmelsk! Värm bara på och späd med lite vatten. Servera ett gott bröd och en klick vispad creme fraiche till.

Blir det några rester över är det supergott att äta soppan som köttfärsås dagen efter. Jag brukar dryga ut den med lite mer morötter, så räcker det oftast till många hungriga magar även dag 2! Hur bra som helst!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.