Veckans mat-Vegospecial – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Annons

Veckans mat-Vegospecial

zucchinigratäng

God morgon måndag och en ny härlig vecka!

Förra veckans matplanering blev barnvänliga veckan, något som många av er uppskattade! Så vi fortsätter med en temavecka till, nämligen en vegetarisk vecka! Så här kommer fem härliga, vegetariska recept som passar alla dagar i veckan.

Först ut är en av mina senaste favoriter, som gick hem hos hela familjen. En zucchinigratäng med fetaost. Så himla god! Servera en matig och härlig sallad till 🙂

vegetarisk stroganoff

Vegetarisk stroganoff, gjord på champinjoner är, en receptidé jag fick från min syster för ett par veckor sedan. Himla gott och så enkelt!

linsgryta

Nu när hösten börjar närma sig är det så gott att göra grytor tycker jag! Här är en god linsgryta som passar perfekt att äta ur rödkålsblad, men är självklart också god att servera ris eller andra kokta gryn till.

bovetevåfflor

Torsdagar är för många lika med pannkaksdag. Men ibland kan det vara kul att vidga vyerna lite. Varför inte testa att göra bovetevåfflor? Jag tycker dom här våfflorna blir himla matiga och goda. Dessutom är de både gluten och laktosfria. Så de är perfekt att laga om man har allergiker i familjen! Klickar ni på länken hittar ni även receptet på världens enklare chia-sylt!

sötpotatis

Fyllda, ugnsbakade sötpotatisar. Mums, mums, mums. Stek lite halloumi och gör en enkel sallad till. Så är fredagens middag fixad!

 

Tycker ni det är kul med temaveckor? Tipsa gärna om andra teman ni vill se matplaneringar på!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Amanda

    Det ser supersmarrigt ut! Jag som är vegetarian tycker särskilt om just detta tema. Andra teman skulle kunna vara lättlagat, få ingredienser, picknick, rester, Åh eller kanske matlådor, storkok, fredag hela veckan. Väldigt kul och inspirerande med teman!

Annons