Blossa16 med smak av…. – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Annons

Blossa16 med smak av….

Distance

Igår var det så dags för BLOSSA att avslöja vilken smak deras årgångsglögg kommer att ha 2016.

Tidigare har de hittat inspiration till glöggen i England, El Salvador och Japan. Men i år vände dom blickarna hem mot Sverige och de Norrländska skogarna.
Men det är inte de mest självklara bären vi tänker på som blåbär, lingon eller kanske hjortron som får leka huvudperson i denna glögg. Nej, det är ett lite bortglömt bär vid namn kråkbär. Kråkbäret påminner om våra blåbär men är lite mindre och har större, hårdare kärnor.

Glöggen har den klassiska djuprödlila färgen och de traditionella smakerna från glögg finns där. Men tillsammans med kråkbärets lite vildvuxna friskhet, lite sötma från björksav och så en viss ton av rökighet blir det något helt nytt.

 

Jag som är uppvuxen och bor på landet, med skogen ganska precis runt knuten tyckte den smakade lite som det kan lukta här ute på landet en tidig, frisk höstmorgon. Friskt, lite fuktigt och lite, ja skog. Om det kommer att gå hem i stugorna återstår att se.
För mig som bor på landet var det inte speciellt exotiska toner, men det är kanske så svensk glögg egentligen ska smaka? Och lever man inte med naturen nära inpå, då kanske detta är superexotiskt?

Här kan ni se filmen om BLOSSA16

Flaskan är illustrerad av Petra Börner tillsammans med Scandinavian Design Group och är även den inspirerad av den svenska urskogen. Precis som tidigare flaskor är den urtjusig tycker jag och passar fint in i samlingen!

Så, vad tror ni? Är det fler som hunnit smaka? Vad tyckte ni? Kommer kråkbäret slå igenom och bli populärt? Kommer BLOSSA16 bli en glögg vi pratar om och köper? Eller skulle man ha satsat på ett mer känt bär? Som fler folk faktiskt vet vad det är?

BLOSSA16 finns att köpa från Systembolagets beställningssortiment från 1 oktober, 750 ml årgångsglögg kostar dig 109 kr!

bild:pressbild från BLOSSA

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons