Fredagsmysfavoriten- kyckling-nachos

kycklingnachos
Woop, woop, fredag hela dagen lång! Hur skönt är inte det?
Vi tar och letar fram en kär favorit när det kommer till fredagsmys, nämligen kyckling-nachos! Ostgratinerade är dom till och med, hur galet gott låter inte det?
Förbered kycklingen i god tid och ställ bara in allt i ugnen innan det ska serveras. Så enkelt och löjligt gott!
Jag tycker det är en skönt att hitta varianter till den klassiska tacosen, har man lite bråttom går det bra att ta tacoköttfärs istället för kyckling i det här receptet. Men jag skulle säga att den långlagade kycklingen blir snäppet godare.. Men just det här klassiska med tacos, massa skålar med lite trötta grönsaker. Det känns lite gjort va? Då är det härligare att göra en smaskig tacosallad, eller som här, nachokyckling. Fräscht, gott och himla mycket fredag om du frågar mig.
guacamole
Till kyckling-nachos passar det så klart alldeles ypperligt bra med hemgjord guacamole. Det är verkligen en av mina favoriter! Och recept på det hittar ni så klart här!
Ostgratinerade kyckling-nachos:
700 g kyckling
2 vitlöksklyftor
1 påse tacokrydda
2 msk paprikapulver
svartpeppar
salt
2 msk tomatpuré
1 fp krossade tomater
3 dl vatten
1 kycklingbuljongtärning
1 aubergine (ca 300 g)
2 paprikor
Bryn kycklingen hastigt, krossa vitlöken och ha i den. Krydda på med tacokrydda, paprika, peppar, salt och tomatpuré. Låt fräsa en stund. Slå på krossade tomater och vatten. Låt allt koka upp. Ha upp allt i din Crock Pot (jag kan bryna i min så jag gör allt i den från början..) eller i en gryta.
Skär auberginen i små bitar och paprikan i strimlor. Lägg i detta i grytan. Smula över en buljongtärning. Sätt din Crock Pot på låg och gör kycklingen i fem timmar. Eller ställ din gryta på spisen och låt allt småputtra på låg värmde tills kycklingen enkelt faller i sär. Om kycklingen känns för vattnig kan du höja värmen och låta lite av vätskan koka bort.
 
Tillbehör:
1 påse salta nacho-chips
paprika
urkärnade kalamataoliver
10 plommontomater
2-3 dl riven ost
färsk persilja eller korander
Lägg ut nacho-chips på en plåt eller u en ugnsfast form. Fördela kycklingköttet över chipsen. Finhacka paprika, dela oliverna och tomaterna. lägg det på kycklingköttet. Toppa allt med lite riven ost. Gratinera i 225 grader i cirka 15 minuter eller tills osten smält. Strö över rikligt med färsk persilja eller koriander. Servera genast.
Servera med piri-pirisås, hemgjord guacamole.
Vad ska ni äta ikväll?
bild:Linnéa Seidel
Känner ni för lite mer härlig fredags-feeling, ja då tycker jag ni ska ta er en titt på Ett päron till morsas 7 tänkbara scenarier i helgen.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Ekenäsliv
7 år sedan

Men STORT Tack för detta tipset. Det tar vi rakt av ikväll 🙂
Ha en fin semester!

Evelina
Evelina
7 år sedan

Hej!
Ska man steka kycklingen i filéer eller ska man strimla den? 🙂

Spanien

Nästa inlägg

Nu tar jag en paus från allt!

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x