Statistiken har talat. Ni gillar fisk i ugn. På alla sätt och vis. Varje vecka, varje månad, året om. Då är fisk i ugn det ni söker på och hamnar här hos mig.
Många av de recept jag har på fisk i ugn är riktiga barnfavoriter. Jag får kommentarer nästan varje vecka kring de recepten om att ni lagat och barnen verkligen älskat det! Det är så kul att höra!
Idag tänkte jag bjuda på en lite mer vuxen variant kanske. Lax i ugn med saffran, soltorkade tomater och paprika. Jag köpte en burk smaksatt crème fraîche, sen hade jag i lika mycket keso som crème fraîche, både för att dryga ut det hela men också för att få upp proteinhalten lite. Och för att jag älskar keso 🙂
Enligt Axel tycker han om saffran, så länge det är i fikabröd. Alltså gick det inte riktigt hem hos honom. Men vi andra tyckte det verkligen var supergott. Skippar man keson och bara har på crème fraîche blir det en lite mer lyxig variant som passar utmärk att äta till helgen tycker jag!
Jag åt detta i matlåda och det var nästan godare dagen efter. När allt stått och gottat till sig lite extra 🙂
Lax med saffran och soltorkade tomater:
8 st laxfiléer
1 burk crème fraîche, smaksatt med saffran och soltorkade tomater
2 msk tomatpuré
250 g keso
1 paprika
färsk persilja
salt och peppar
saft rån 1/2 citron
Lägg laxfiléerna i en ugnsfast form. Blanda crème fraîche, tomatpuré och keso i en burk. Finhacka paprikan och blanda i den. Klipp i lite färsk persilja och smaka av med salt, peppar och lite citron. Bred detta över laxen. Ställ in i ugnen på 225 °C i cirka 25 minuter eller tills laxen är helt klar.
Servera ugnsgratinerad broccoli till
bild:Linnéa Seidel
Ååå vad gott. Tack för tips. Kram Anette
[…] med saffran och tomat. Låter hur gott som helst! Hos Linneas skafferi får ni receptet. Vi äter för lite fisk hemma hos oss, mest för att fantasin tryter. Det här […]
[…] Lax med saffran och soltorkade tomater från ”Linneas Skafferi” […]
[…] Saffranslax med tomat – hittade det här recept hos Linnéas Skafferi och det såg SÅ gott ut. Barnen älskar lax i ugn men inte saffran, får se om det här recept på ”gul lax” kommer gå hem. Det är både crème fraîche och keso i och det älskar barna så jag tror vi kan ha hittat ett vinnande koncept! […]