Biskvier i långpanna – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Biskvier i långpanna

biskvier i långpann

 

Hej alla,

Jag hoppas ni har det bra. Själv är jag nere i Spanien och har det alldeles utmärkt fint. Följer ni mig på Insragram och även Instastories så får ni ta del av vår resa lite mer. Så här ett par dagar in på semestern har vi konstaterat att det största fokuset är på vad vi ska äta, när vi ska äta och vad vi ska dricka för gott till. En semester helt i min smak med andra ord!

Men innan vi for iväg på semester bakade jag typ världens bästa grej. Biskvier i långpanna. Har ni hört något så bra någon gång?

Det kan ha varit det enklaste, men framförallt godaste jag ätit och bakat. Helt i klass med vaniljrutor i långpanna!

biskvier

 

Biskvier är i vanliga fall en av mina favoriter. Jag äter dom inte så ofta, för de görs för de mesta rätt stora och jag tycker det blir lite mycket. När jag själv gör biskvier brukar jag göra mini-varianter. Det är lite pilligare men det brukar då bli precis lagom att ta en eller två små till kaffet.

När man gör biskvier i långpanna är det ju så fiffigt att man kan göra dom precis hur stora eller små man vill. Några kan man göra stora och några kan man göra små. För det finns ju alltid som som föredrar en riktigt maffig bit biskvi 🙂
biskvier i långpanna

Själva smörkrämen kan man ju smaksätta på hur många vis som helst. Jag körde en klassiker med choklad och kaffe. Jag älskar verkligen den kombinationen. Men annars är det fräscht och gott att smaksätta med lime och ha vit choklad på toppen, eller ha i en skvätt av sin favoritlikör kanske. Alternativen är precis hur många som helst och det är ju egentligen bara fantasin som sätter gränser.

Har du någon favoritfyllning på biskvier? Jag kommer ihåg när ett av fiken i stan började med päronbiskvier, hur gott som helst!

biskvier

Jag strödde över lite torkade rosenblad på de färdiga biskvierna. Supersnyggt med kanske inte supergott.. Då är det med all säkerhet godare att strö över lite fint strössel eller sockerpärlor. Men håll med om att det blev väldigt fint 🙂

biskvier i långpanna

Som jag skrev förra veckan om just smörkrämen till biskvier kan den ibland få för sig att skära sig. Men då hade min bössa bloggkollega Hanna ett superbra tips för att lösa problemet.
Skär sig smörkrämen tar man bara lite av den, smälter ner den i micron och blandar i den i den skurna smörkrämen och rör om. Jag fick göra om detta ett par tre gånger innan smörkrämen gick ihop sig helt. Men sen blev den len och fin, precis som de ska vara. Så tack bästa Hanna för det tipset!

biskvier i långpanna

Att göra själva biskvierna i långpanna var verkligen superenkelt. Bara tre moment och så lite väntan. Kanske var just väntan det jobbigaste 😉

Vilken höjd du får till på dina biskvier beror helt på hur stor form du använder. Jag hade en form som var cirka 35×25 centimeter och jag tycker själv att jag fick till en precis lagom höjd. Men vill man ha riktigt höga och maffiga biskvier, ja då tar man bara en lite mindre form helt enkelt!

Biskvier i långpanna, cirka 25 stycken:

500 g mandelmassa
1 dl strösocker
2 äggvitor

300 g rumstempererat smör
3 dl florsocker
2 msk starkt, kallt kaffe
3 msk kakao

200g mörk choklad

 

Riv mandelmassan och blanda den med socker och äggvita. Klä en form med bakplåtspapper och bred ut smeten. Jag fuktade fingrarna och tröck ut allt. Det gick allra lättast! Grädda i 175°C i cirka 15 minuter eller tills den börjat få lite färg. Låt svalna helt.

Gör smörkrämen genom att vispa smör, florsocker, kaffe och kakao riktigt fluffigt med en elvisp. Bred detta över den avsvalnade bottnen. Ställ kallt. Smält chokladen och bred detta över smörkrämen. Låt chokladen stelna helt och skär den sedan i lagom stora rutor. Förvara i kylen.

 

bild:Linnéa Seidel

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. linneasskafferi
   linneasskafferi

   Nej smöret ska inte vara smält, utan vispas mjukt ihop med övriga ingredienser till en smörkräm.

   Lycka till!

 1. Monica

  Tack för tipset! Blir ju tyvärr inte av att man gör biskvier så ofta för det känns lite för bökigt, men bakade i långpanna blir det ju genast enklare.
  Min favoritfyllning är inte den traditionella biskvifyllningen. Jag har lite svårt för smörkrämen eftersom jag tycker det lätt blir väl mäktigt. Men så hittade jag ett recept av Birgitta Rasmusson där hon blandar vaniljkräm i fyllningen. Supergott!