Veckans mat- 5 enkla fiskrecept – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Veckans mat- 5 enkla fiskrecept

fiskgratäng

Vi fortsätter med lite fler temaveckor tycker jag! Ni verkar gilla det 🙂

De recept som går allra bäst här på Linneas Skafferi är utan tvekan fiskrecepten. Och det är nog också de recepten jag får allra flest positiva kommentarer om. Men så är det ju så att många fiskrecept är himla bra vardagsmat. Det är nyttigt, enkelt att laga och  de går väldigt ofta hem hos barnen. Så den här veckan har jag samlat 5 av mina mest populära fiskrecept.

Först ut är en superhärlig fiskgratäng. Istället för potatismos har jag spritsat broccoli och blomkålsmos runt. Jag tycker personligen att det blir mycket godare, men självklart är det helt en smaksak!

fisk i ugn med skagenröra

Fisk i ugn med skagenröra. Behöver jag säga så mycket mer än så? Perfekt vardagsmat, men använder man färsk lax blir det lite lyxigare och fungerar perfekt att bjuda på till helgen! Jag tänker mig en hel laxsida med massor av härliga handskalade räkor! Mums så gott!

kokt torsk med äggsås

En riktig klassiker, kokt torsk med äggsås. Så enkelt men helt fantastiskt gott! Jag gör gärna blomkålsmos och har till fisken.

torsk i ugn

Ok, här har vi det. Torsk i ugn med crème fraîche, dill, citron och kaviar.. Så enkelt men så gott! Det absolut mest sökta receptet här på bloggen. Och kanske det receptet jag fått flest härliga kommentarer om. Jag vet att det till och med serverats på en förskola här i stan. Och barnen brukar verkligen gilla det!  Så har ni inte testat än, gör det!

lax i ugn

Här kommer ett till supergott tips som fungerar precis lika bra att servera till helgen som en vardag. Lax i ugn med ett härligt täcke av färskost. Med färsk fisk känns det alltid lyxigare! Men lova att inte tala om för någon hur superenkelt detta recept är bara 🙂
Det viktiga tycker jag är att inte övervaka fisken så den blir torr och tråkig.

 

Vilka är era bästa recept på fisk? Har ni något bra att tipsa om som jag kan testa i veckan?

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jasmine

    Hej! Hur ska man tänka med att frysa in mat med fisk? Går det bra? Om man tillexempel gör laxreceptet, kan man då sedan frysa in det och äta vid senare tillfälle? Eller hur blir fisken när man väl tinar maten? Tack för alla bra recept!

  2. Lisbeth Johansson

    Bidrag till fiskrecepten.
    Ett superduperenkelt recept när man som vi ofta är många runt bordet. En laxsida läggs på folie på ugnsplåt. Ett lager citronmajonäs bredes på, inte alltför tunt. Om man vill kan man lägga på tunt skivade champinjonhattar så att det ser ut som fiskfjäll. In i ugnen tills fisken är klar. Passa noga så den inte står för länge och blir överkokt. Mycket godare än det låter! Min pappas recept, jag vet inte om han hittat det i någon gammal kokbok, eller hittat på det själv. Han skulle fyllt 100 år i år.