Bloggtips-Hannas Bageri

arraksbollar
Go söndag på er alla!
Idag tänkte jag passa på att tipsa er om en superhärlig bakblogg. Nämligen Hannas Bageri. Hanna bloggar precis som jag på Loppi och det är väl vi två som driver mat och bak-relaterade bloggar här på Loppi.
Hanna har verkligen hur många härliga recept på sin blogg som helst. In och dregla!! Jag har spanat in den här morotskakan fler gånger och den är inte bara snygg, den ser sjukt god ut också!
Förutom den härliga morotskakan har jag sneglat på de här urtjusiga arraksbollarna fler gånger. Hur goda ser dom inte ut liksom!
Arraksbollar, ca 10 st:
3,5 dl sockerkakssmulor
100 g rumsvarmt smör
1 dl florsocker
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1-2 msk arraksessens (lite beroende efter tycke och smak)
200 g mörk choklad (70 %)
1 tsk rapsolja
Chokladströssel
Börja med att mixa ihop en bit av en sockerkaka så du får 3,5 dl sockerkakssmulor. Blanda ihop smör, kakao, vaniljsocker och florsocker. Häll ner sockerkakssmulorna och blanda ordentligt. Smaksätt med arraksessensen. Ställ in smeten i kylen i en timme.
Smält chokladen över ett vattenbad. Ta ut smeten från kylen och forma till bollar. Doppa bollarna i chokladen och därefter i chokladströsslet. Ställ in i kylen och låt stelna
Hanna hittar ni förutom på hennes blogg, även på Instagram och Facebook.
 
Nu ska jag ut i den härliga höstvädret en sväng innan det är dags att fixa det sista inför kvällens halloweenfest för barnen!
bild:Hanna Rydström

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
marängspöken

Nästa inlägg

Halloweenspöken av maränger

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x